Вести

Вучић: Србија као мост између истока и запада

Премијер Србије Александар Вучић отворио је данас поподне у Београду Четврти економски форум Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе, пожелео добродошлицу учесницима и истакао да је част бити домаћин скупа у Београду, где се сусрећу економије Истока и Запада.
 
Вучић је рекао да је приоритет земаља Централне и Источне Европе привредни раст, који може да се оствари уз два услова, инвестиције и реформе.
"Циљ овог региона су инвестиције, потребна нам је инекција поверења и снаге. То је суштина овог форума, створити везе између Кине и овог региона", рекао је српски премијер.
 
"Други услов зависи од нас - морамо да реформишемо себе, да се променимо. Нико неће да уложи у нас, ако ми не улажемо у себе", додао је Вучић.
 
Он је изразио уверење да је Београдски састанак почетак новог, бољег времена и сарадње целог региона.
"Част је бити домаћин овог великог догађаја", рекао је Вучић и додао да је Форум нашој земљи пружио прилику да буде место на којем се сусрећу економије Истока и Запада и на којем званичници и пословни људи разговарају о новим могуцностима за економски раст и развој земаља учесница.
 
"Стара кинеска пословица каже да је најбоље време било да посадимо дрво пре 20 година, а друго најбоље време је - данас. Ту прилику не смемо и немамо право да прокоцкамо", указао је председник српске владе.
 
Наш циљ је да односе у Централној и Источној Европи унапредимо, да учимо и извлачимо поуке из наше прошлости и утремо нови пут, изграђен на принципима сарадње, напретка и мира на Балкану и целој Европи", рекао је Вучић.
 
Форум је значајан, пре свега, због могућности унапређења наше економије и економских односа са земљама учесницима.
"Чланство Србије у Европској унији је национални приоритет и циљ нам је улагање у инфаструктуру, како би од Србије учинили мост који повезује исток и запад", истакао је Вучић.
 
Извор: Танјуг