Вести

Вучић: Стабилност jе кључна реч за Србиjу

ПOЖEГA - За Србиjу jе кључна реч за стабилност, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић. 

Oн jе истакао да боjазни за нашу земљу неће бити само ако успемо да сачувамо стабилност.

"Aко стабилност будемо сачували нема зиме и боjазни за нас. Супроставићу се оштро сваком покушаjу дестабилизациjе у Србиjи, сценариjима из Mакедониjе и Украjине. Tо  нећемо дозволити да се догоди у Србиjи. Tо неће проћи, нећемо дозволити", нагласио jе премиjер.  

"Супротставити сваком покушаjу дестабилизациjе", поручио jе премиjер у изjави новинарима, после полагања камена темељца за фабрику стрељачке мунициjе у Узићима код Пожеге.

Вучић jе истакао да jе мунициjа од 12,7 милиметара веома тражена у свету и да, када бисмо имали три фабрике, сву мунициjу бисмо успели да продамо.

Oн jе, поводом градње фабрике воjне мунициjе у Узићима, истакао да ће Србиjа више улагати у воjску, да воjска буде много снажниjа, али не зато да бисмо неког нападали, већ да бисмо сачували земљу и у стабилним околностима развиjали индустриjу и економиjу уопште.

 

Jош ћемо се борити за сваки глас на Врачару

Вучић jе рекао да jе разочаран што та странка ниjе освоjила власт у београдским општинама Врачар и Стари град, али jе уверен, каже, да ће и тамо бити промена у будућности.

Вучић jе, одговараjући на питања новинара, констатовао да jе СНС на Врачару освоjила наjвише мандата, али су се остале странке уjединиле против ње како би "имали три одсто више".

"Честитам на питању, то су jедине две општине на коjима нисмо успели да победимо. Веома сам разочаран. Следећи пут не смемо да дозволимо да се то догоди. Борићемо се за сваки глас на Врачару и Старом граду", поручио jе Вучић.

 

Само докони на политички живот гледаjу као на циркус 

Премиjер jе изjавио да свако у парламенту може да игра улогу какву хоће, али да jе суштина како ће Србиjа као држава да се понаша. 

"Србиjа ће наставити европски пут, али и држати се добрих односа са Руском федерациjом. Само тако можете да имате више инвестициjа и да се више пара улива у државну касу", рекао jе Вучић одговараjући на питање новинара да ли га брине што ће у будућем сазиву парламента бити СРС и ДСС - Двери.

 Вучић jе нагласио да онаj коjи говори да jе против Eвропе, а - додао jе, - пола његове фамилиjе би то потписало, треба да се упита како довести фабрике из Eвропе у Србиjу.

"Tо говоре само људи коjи су неозбиљни и неодговорни", казао jе он. 

Oн jе подсетио да Србиjа само у Немачку извози робу у вредности од 1,6 милиjарду евра. 

Вучић jе такође подсетио противнике европског пута да сваког месеца мора да исплати више од два милиона пензиjа и плата и да не жели да то угрози само да би се неком додворавао. 

Oн jе такође указао да и грађани имаjу ту врсту одговорности, те да су на изборима показали да не гласаjу за „циркус", већ за своjу децу.  

"Видим да се многи баве тиме да ли ће нешто да личи на циркус или позориште, али jе суштина и кључно питање за све нас куда иде Србиjа, а не да ли ће неко моћи да укључи TВ и ужива у било чему", рекао jе Вучић.   

"Tо може да интересуjе само доконе људе, jер грађане интересуjе могу ли добити стабилност", поручио jе Вучић.  

Oн jе рекао да ће се jош видети ко jе заиста ушао у парламент, jер jе наjвећа странка, на чиjем jе челу, СНС, затражила увид у сав бирачки материjал, пошто jе изборна комисиjа била изложена притисцима.

Вучић jе указао да су неки упали у два сата после поноћи у РИK и одједном су промењени резултати. 

"Oни коjи имаjу осам пута мање гласова се спрдаjу с народом. Има у овоj земљи да се поштуjе народна воља, с тим се не смеjу играти", подвукао jе он.