Вести

Вучић: Страни инвеститори могу да рачунају на подршку државе

 Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас страним инвеститорима да могу да рачунају на подршку државе и локалних самоуправа, као и да очекује да повећају број запослених.

Вучић је данас у Суботици обишао нови производни погон аустријске компаније "Сваровски" и компанију "Сименс", а у обраћању новинарима је рекао да је срећан што су стране компаније задовољне условима пословања у Србији. 

Премијер је рекао да је "Сименс" присутан у Србији од 1887. године, те да су прве сијалице у нашој земљи укључене управо захваљујући тој компанији. 

Прецизирајући да је "Сименс" у Србији основао комапнију 1996. године са само 12 запослених, Вучић је рекао да та фабрика сад има укупно 1.150 радника, од тога 950 у фабрици у Суботици.

"Очекујемо да и даље повећавају број запослених у нашој земљи, а на подршку Владе Србије, државних органа и локалних самоуправе увек могу да рачунају", рекао је Вуцицћ.

Он је додао и да је веома важно што су радници задовољни примањима и условима на раду, наводећи да тамо где има реда и дисциплине има и рада и успеха. 

Извршни потпредседник за индустријске апликације компаније Сименс Марк Вухерер рекао је да се у погону у Суботици праве производи за зелене технологије, које су тренд у свету.

"Чињеница да производимо генераторе за ветрењаче значи да ћемо наставити са успешном производњом у фабрици у Суботици", рекао је Вухерер.

Он је додао да је "Сименс", од свог доласка у Суботицу, повећао број запослених са 12 на 950 и да то јасно показује да су задовољни пословањем и да се фирма развија.

"Сименс" је глобални лидер у области електронике и електротехнике, и са 360.000 запослених представља једну од највећих и најстаријих компанија на свету.

Вучић је раније данас обишао и нови производни погон компаније "Сваровски", чија изградња је почела у марту прошле године, а посетиће и фабрику "Агросеме", коју је приватизавао инвеститор из Аустрије.