Aleksandar Vučić - 10.07.2011.

AddThis Social Bookmark Button

Konferencija za novinare
10.07.2011.

Aleksandar Vučić: Dame i gospodo novinari, Srpska napredna stranka konstatuje da je režim Borisa Tadića i Demokratske stranke uništio perspektivu mladih u Srbiji, da smo u poslednjih 15 godina potrošili 20 milijardi ulažući u mlade ljude, u njihovo obrazovanje u Srbiji, a da od 2001. godine do 2011. godine je otišlo 4 puta više mladih ljudi iz Srbije nego u periodu od 1990. do 2000. godine. To dovoljno govori kako je svaka vlast u ovoj zemlji kriva, a posebno oni koji su se zaklinjali u budućnost i perspektivu mladih, posebno DS i njeni sateliti, krivi zbog toga što su mladi shvatili da ovde nemaju perspektivu, da nemaju budućnost, a ispalo je da smo mi kao država i kao narod u stvari stipendirali, kreditirali i pomagali i strane države, jer su oni dobili najstručnije ljude, jer mi tim ljudima nismo ponudili perspektivu i budućnost u ovoj zemlji, a neke druge zemlje su to dobro razumele i to prihvatile i ponudile im neuporedivo bolje uslove za rad i život nego što smo im mi učinili. Licemerno je da danas predstavnici vlasti govore o tome šta su sve i šta će sve uraditi za budućnost mladih u ovoj zemlji, jer su u prethodnih 10 godina pokazali da jedini put koji su tim ljudima ukazivali je bio put izlaska iz zemlje, odlaska van granica ove zemlje, a to je ono što mora da se promeni u korenu i Srpska napredna stranka učiniće sve da mlade ljude zadržimo u zemlji i da im ponudimo perspektivu, da im ponudimo posao, da najstručniji ostanu među nama da bi i oni posle njih imali budućnost, a ne da se život završava završetkom političke karijere svakog od nas. Srbija mora da nastavi da živi i posle Borisa Tadića i posle svakog od nas koji se ovakvim poslom bavi.

Srpska napredna stranka konstatuje da su šaljive izjave režimskih čelnika, koje, kao, govore o njihovom velikom rastu popularnosti i mi smo napravili danas jednu računicu za vas. Ivica Dačić je, naime, rekao da će SPS imati više od 10% jel tako? Mlađan Dinkić je reko da će biti treća partija, valjda iza SNS i DS, što znači da će oni imati 12-13%, i to je već 23,5%, zatim Čedomir Jovanović je rekao da je on treća partija i dodajte tome još nekih 12-13% i to je već 37-38%, DS je slučajno jača od nas kako kažu „Mimi medija“ i Đorđe Vukadinović i to vam već dođe na 75%, pa jel ima neko u Srbiji, plus manjine znači 80% što znači da u Srbiji opozicija je negde na nivou od 15-20% a mi sad te čelnike režima koji su sve to lepo izračunali, koji su se pohvalili velikom popularnošću, velikom ljubavlju naroda prema njima, pozivamo da raspišu izbore, da pokažu da će zaista da dobiju taj procenat sa sve Čedomirom Jovanovićem, pomagačem iz beogradske Skupštine, dakle, pa da vidimo da li je to baš tako ili nije, a videćete, na kraju kako će svi zajedno da stanu u manje od 40, ili 42-43% sa sve Čedomirom Jovanovićem i koliko će daleko da im bude tih 70-75% o kojima danas govore. Posebno mi je čast i iskreno mi je veoma drago da vam danas predstavim Milovana Drecuna, ne samo vojno-političkog komentatora, jednog obrazovanog, dobrog čoveka, vrednog borca za Srbiju, za naše nacionalne interese. To je čovek koji je ispred ličnih interesa stavljao borbu za ovu zemlju i za naš narod, on je novi član Srpske napredne stranke i on će obavljati različite vrste poslova u budućnosti i njegovu stručnost, njegovo znanje ćemo mi pokušati da upotrebimo i da iskoristimo, a on će biti, uveren sam, zadovoljan to što zna, ume i može će staviti na raspolaganje svojoj zemlji i stranci kojoj pripada.
Molim gospodina Drecuna da vam se obrati, a posle ćemo biti spremni da vam odgovorimo na vaša pitanja. Izvolite.

Milovan Drecun: 25 godina delovanja na javnoj sceni Srbije, osnova tog delovanja je bila otadžbina iznad svega, to je bilo merilo mog ponašanja profesionalnog i privatnog. U ovom sada opštem nazadovanju Srbije, koje nikako ne može da bude evropska Srbija u propadanju kojim se uništava kvalitet života svih nas, ne želim da budem više objekat jedne nazadne politike, već želim da se aktivno uključim, da stvaram uslove za boljitak i moje dece i dece svih nas, uopšte, svih građana Srbije. U tome sam prepoznao Srpsku naprednu stranku, koja, posebno mi je drago, uvažava različitosti, ali to ne ometa jedinstvo njenog delovanja. Verujem da ću znanjem i ugledom koji imam posle dve i po decenije dejstvovanja na javnoj sceni uspeti da maksimalno doprinesem izlasku zemlje iz krize, naročito posle izbora kada Srpska napredna stranka preuzme upravljanje Srbijom. Hvala.

Aleksandar Vučić: Zahvaljujem gospodinu Drecunu, ako imate bilo kakvo pitanje, izvolite? Za bilo koga od nas dvojice, ako ne, hvala vam najlepše što ste došli na našu konferenciju!