Konferencija za novinare, 25.11.2011
Aleksandar Vučić: Dame i gospodo novinari Srpska napredna stranka poziva režim u Srbiji da raspiše konačno izbore, da ne vode najprljavuju izbornu kampanju pa da u javnosti govore kako nema izbora i nema kampanje, jer se oni tobože bave nečim važnim za državu Srbiju. Oni se bave isključivo lažima i prljavom propagandom protiv SNS i daljim uništavanjem Srbije, daljim uništavanjem preduzeća, daljim uništavanjem budućnosti građana Srbije, pre svega perspektive onih koji tek dolaze i zato je bolje da izbore raspišu odmah i da se ne kriju iza bilo kakvih datuma gde će se dogoditi nešto važno. Potrebno je da se građani Srbije izjasne, jer su ljudima potrebne promene i ljudima je potrebno da konačno dođe neka vlast koja će da vodi računa o njihovim interesima.
Želeo bih da ukažem na činjenicu da je u periodu od (ovo je podatak koji oni vrlo strogo čuvaju i ne žele da objave) u perodu od 2000. godine do 2012. iz Srbije otišlo dvostruko više školovanih mladih ljudi nego što je otišlo u periodu ratova, kako bi oni to nazivali sankcija, dakle u periodu od 1990-2000 godine. Ko je odgovoran za egzodus mladih i stručnih ljudi iz ove zemlje nego vlast! Time je država Srbija izgubila više od 10 milijardi evra, a da ne govorimo da ne možete ljude samo da merite novcem, već treba da merite i budućnost ove zemlje i da ne pričamo o tome koliko smo izgubili stručnih ljudi i obrazovanih ljudi, ljudi koji bi vodili ovu zemlju u budućnosti samo zahvaljujući činjenici da vlast im nije pružila nikakve uslove da mogu da steknu zaposlenje, da obezbede i ostvare pravo na rad koji im je Ustavom zagarantovano, a da istovremeno su čelnici režima sve bogatiji i bogatiji.
Vučić: SNS se smeje kampanji režima protiv stranke
SNS nije ni ogorčena ni užasnuta, smejemo se kampanji režima koju vode protiv nas, sve zajedno sa hrvatskim braniteljima iz Vukovara i SRS i svi oni zajedno neka rade tu kampanju protiv nas u svim Đilasovim novinama i svim Đilasovim televizijama, mi ćemo da im odgovaramo, borićemo se i nećemo pustiti da Srbiju otmu oni koji su u njoj najgori, oni koji su je najviše opljačkali i oni koji su je najviše razorili. Naime, sinoć je interesantno da, to nećete nigde pronaći u hrvatskim medijima, ni u jednom štampanom izdanju nijednih hrvatskih novina danas nema napada na SNS i delegaciju SNS, ali je interesantno da je režimska televizija Srbije sinoć u udarnom Dnevniku objavila napada na mene lično i SNS zbog činjenice da podržavamo Koaliciju srpskih stranaka na izborima koji se održavaju u Hrvatskoj, zbog činjenice da bismo možda posetili Vukovar, razgovarali sa našim ljudima, Srbima, pružili im podršku, vratili se nazad. Odgovor koaliciji koja je napravljena između režima u Beogradu i hrvatskih branitelja u Vukovaru jeste da ni jedni ni drugi neće da vode politiku SNS, politiku SNS vodiće njeni organi i vodićemo je uvek u interesu srpskog naroda i svih ostalih građana Srbije, ali i svih drugih u regionu. U svakom slučaju nikada nećemo pristati da bismo se nekome dopali i nikada nećemo reći da Oluja nije bila najveći zločin i nikada nećemo zaboraviti ni Jasenovac kao što nikada nećemo zaboraviti sve ono za šta smo i mi krivi i odgovorni i što se ne stidimo i ne plašimo da kažemo, ali da se ulizujemo onima koji su proterali 400.000 Srba sa svojih ognjišta i da im se pravdamo i izvinjavamo zbog toga što su proterali naš narod, pa stvarno nam ne pada napamet i nikada se nećemo ponašati kao režim u Beogradu koji to svaki put čini. Inače, što se tiče nesrećnika iz režima u Srbiji koji misle da su mnogo jaki samo zato što kontrolišu sve novine pa ćete tako da pročitate jedno lažno istraživanje u novinama „Danas“ u kojem će da vam kažu da je mrtva trka između SNS i DS, a onda kad pročitate videćete da je na totalu 5% razlike, a kad pogledate neopredeljenost onda ćete da vidite da je to skoro 12% razlike. I oni vam na to napišu „mrtva trka“ i vi posle toga možete samo da kažete - sram vas bilo sve zajedno. Sve televizije prenose mrtva trka, svi u kajronu to prenose, ja moram zaista da im čestitam takvo ponašanje režima, takvo autokratsko ponašanje, vrlo se libim da kažem diktatorsko ponašanje iako nije daleko od toga i vodim računa, takvo autokratsko ponašanje u 21. veku moram da priznam da je malo ko mogao da zamisli.Na kraju da se vratim na ono sa čim smo počeli danas konferenciju, a to je neophodnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i zašto je bolje da budu mesec, dva ili tri ranije od onog krajnjeg roka, a to je početak maja 2012. godine. Svaki dan njihove vlasti manje je čisti ćar za Republiku Srbiju i njene građane. Svaki dan njihove vlasti manje je mnogo više novca za građane Srbije, za naša preduzeća, za zapošljavanje ljudi, a mnogo manje za lopove i kradljivce iz režima. Svaki dan koji bismo uštedeli i koji ne bi predstavljao njihovu dalju vlast bi značio šansu da nešto uradimo za svoju zemlju, da se obračunamo sa korupcijom i kriminalom, da uvedemo Kancelarije za brzi odgovor da donesemo novi Zakon o javnim nabavkama i da Srbija krene napred i zato ih molimo da ne razmišljaju samo o svojoj odgovornosti i da nemaju samo tu dozu straha od budućnosti već da razmišljaju malo o Srbiji. Srbija ipak mora da bude čak i za njih, iako znam da im je teško da u to poveruju, malo ispred njihovih ličnih interesa i ništa više.
Izvolite ako imate neko pitanje.
Vučić: direktor Kolubare je istaknuti mafijaš
Novinar: Govorili ste o kampanji, slučaj Kolubare neki ljudi su hapšeni a zapravo ljudi koji si bliski režimu, koji su učestvovali u svemu tome....
Aleksandar Vučić: Slušajte imate direktora Kolubare danas tog Ćerana koji je istaknuti mafijaš i za kog svi znaju sve u Kolubari i niko neće da kaže nijednu reč. Zorana Milanović je održala tolike konferencije za novinare, toliko toga govorila o svemu tome... a baš njih briga. Pogledajte molim vas o kakvim mi lažovima govorimo, novinar Đilasove novine Pres je naveo da je Tomislav Nikolić izgovorio kako mu je čast što je razgovarao sa Đukanovićem. Stajao sam pored Tomislava Nikolića i Mila Đukanovića, Tomislav Nikolić je rekao da mu je čast i zadovoljstvo što se sastao sa predstavnicima tri političke stranke: Novom srpskom demokratijom, Socijalističkom narodnom partijom i predstavnicima partije Mila Đukanovića. Dakle, to je ono što je rekao Tomislav Nikolić, u novinama Dragana Đilasa ste mogli nešto sasvim drugo da pročitate i da potpuno drugu konotaciju dobije. Mi imamo posla sa lažovima najgoreg tipa, sa bukvalno lažovima najgoreg tipa, i sad vas pitam - a šta je bilo loše u svemu tome što smo mi tražili veća prava za Srbe, jel imate nešto da nam zamerite? Jel ima tu neki problem? I što želimo da imamo bolje odnose sa Crnom Gorom nego što ih imamo danas, zbog lične sujete i ličnih razloga koji postoje u rukovodstvu Srbije? Nema nikakvog argumenta, nego hajde da vodimo prljavu kampanju. Ne brinem ja za žute, odštampaće oni bilborda milion za Šešelja ako treba pokušavajući da neke vrate u život, ali narod im se izgleda ne da pa im nešto ne dozvoljava, otrgao im se narod kontroli.
Dakle, mi ćemo ići kad hoćemo, ko hoće i gde hoće, bilo gde na teritoriji Evrope, bilo gde na teritoriji sveta, e tako i u Vukovar i u Knin i u svako drugo mesto na svetu i niko nam to zabranjivati neće. Mi želimo regionalnu stabilnost, ali nam neće ni režim u Beogradu ni hrvatski branitelji niti bilo ko bilo kada zabraniti gde ćemo i kako mi da se krećemo. Baš mi je žao što nema državne televizije, bilo im je interesantno da prenose hrvatske branitelje, a srpske najveće stranke im izgleda nije naročito interesantno. Hvala vam najlepše i srećan rad.