Alo! - Tomislav Nikolić - 06.11.2010.

AddThis Social Bookmark Button

OMETANjE PROGRAMA RADIJA „FOKUS“
CENZURA ZBOG TOME!?

Alo!, 06.11.2010
Vlada Đukanović, autor i voditelj radio-emisije „Na liniji“, koju možete slušati svakog radnog dana od 10 do 13 časova na talasima Radija „Fokus“, tvrdi da mu vlasti već danima ometaju emisiju.
Danima već sumnjamo da neko iz vlasti namerno ometa naš program zato što je naša emisija kritički nastrojena prema njima. Danas, kada je gost emisije bio Tomislav Nikolić, a tema promene u Srbiji, naparasno je nestao signal u deset do 12 samo u južnoj Srbiji, da bi emisija kompletno bila prekinuta pola sata nakon toga - tvrdi za „Alo“ Đukanović. Slušaoci Radija „Fokus“ iz Niša i Aleksinca potvrdili su da je emisija prekinuta deset minuta pred ulazak gosta u studio, a emitovanje signala nastavljeno je nekoliko minuta posle 13 časova, kada je emisija završena.

Mi prvo nismo ni znali da nas na jugu ne čuju, ali nam je sve postalo jasnije kada je u studiju u jednom trenutku sve prestalo da radi. Sve nam je bilo isečeno i ništa nije radilo, a imali smo struju.
Ono o čemu smo mi pričali uopšte se nije čulo. Naši tehničari su uspeli da uspostave program, ali je već bilo kasno - tvrdi Đukanović. Autor i voditelj emisije „Na liniji“ smatra da su predstavnici vlasti krivi za cenzuru i ometanje njegovog programa.
Nemoguće je da su tehnički problemi sa signalom već nekoliko dana kada je u etru moja emisija. Smatran da su naše vlasti angažovale profesionalce koji se bave ometanjem radijskih frekvencija i imaju odgovarajauću opremu za to da nas ućutkaju - trvrdi Đukanović i dodaje da mu je mnogo drago što vlasti cenzurišu baš njegovu emisiju, zato što je to za njega podstrek da nastavi.