Translation not available
Jeste li razgovarali sa narodnjacima posle te odluke, ili uoči odluke, u vezi sa mitingom, ali i o drugim pitanjima?
Obavešteni smo o njihovoj odluci pre nego što će biti doneta.
Samo toliko? Znači, nije bilo ozbiljnijih i dubljih razgovora možda o nekoj široj saradnji?
Ne.
Kako komentarišete najavu predsednika kruševačkog DSS-a Dragana Azdejkovića da neće učestvovati na mitingu s obzirom na to da se održava baš 28. juna?
E, strašno smo zabrinuti zbog njegove odluke. Biće nam sigurno veoma teško bez takve gromade, ali ćemo nekako izdržati.
Da li će posle mitinga možda uslediti ozbiljniji razgovori opozicije o budućem nastupu?
Mi smo za razgovore uvek spremni.
Ali, ne znate da li će doći do toga posle mitinga?
Ne mogu da znam.
Krivične prijave protiv Dačića i Ćirića
Dan uoči isteka roka koji je SNS dala nadležnim organima da istraže ko je kriv za lažne uplatnice koje su preko pošte slate građanima Bora u ime naprednjaka, Aleksandar Vučić kaže da mu se čini, na osnovu dojučerašnjih informacija o toku istrage, da će danas njegova stranka sigurno podneti krivične prijave protiv ministra policije Ivice Dačića („zbog zloupotrebe službenog položaja”) i direktora PTT Srbija Gorana Ćirića („zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog primanja i davanja mita i zbog prevare”).
O slučaju iz Bora naprednjaci su obavestili OEBS i predstavnike velikih sila, a Vučić je najavio čak i štrajk glađu ako država ne pronađe krivce za ovu izbornu prevaru. „To je krajnja mera. Ako ne bude drugačijeg rešenja, ja ću to da uradim”, kaže Vučić.