Srpska napredna stranka - Srpska napredna stranka, Izbori 2012

Home Novinski članci Novinski članci - Jul 2010. Pravda - Nemanja Stevanović - 15.07.2010.

Pravda - Nemanja Stevanović - 15.07.2010.

AddThis Social Bookmark Button
Translation not available
Kao bivši vicekonzul, dovođeni ste u vezu sa diplomatskim skandalom s Miladinom Kovačevićem...
– S tim slučajem nemam neposredne veze, pošto sam smenjen nekoliko meseci pre njega. Ali, problem je u tome što sam smenjen da bi na moje mesto došao prijatelj koministarskog para inostranih poslova Jeremić–Stefanović.
Kako mislite, „koministarskog para“?
– Zato što je Borislav Stefanović prava snaga i pravi šef Ministarstva spoljnih poslova. On je ministar unutrašnjih poslova u Ministarstvu spoljnih poslova. Taj kumovski i politički par doveo je njihovog prijatelja Igora Miloševića da bude vicekonzul u Njujorku, iako nema reference za to mesto. On je radio u Istorijskom arhivu Srbije, kao diplomirani istoričar. Došli smo u situaciju da Milošević, u svoju odbranu posle skandala s Kovačevićem, kaže da nije pravnik.
Ipak, posle afere, Milošević je smenjen?
– Ministarstvo mu je dalo otkaz, što je bila neophodna žrtva, zbog naših odnosa sa SAD. Međutim, bivši konzul Slobodan Nenadović i dalje neuspešno traži da se uzmu listinzi razgovora Miloševića i osoba iz ministarstva sa kojima je bio u kontaktu dan pre izdavanja putnog lista Miladinu Kovačeviću. Sve indicije govore da je tada bio na vezi sa kabinetom Vuka Jeremića.
Dao otkaz zbog ponižavanja

Vi, posle otpuštanja, niste bili zaposleni u državnim organima?
– Dao sam otkaz u ministarstvu, jer nisam hteo da pristanem na poniženje koje bi mi priredili Jeremić i Stefanović, da me provode kroz njihovog „toplog zeca“. Posle afere „Kovačević“ jedino sam se oglasio pošto sam bio iritiran izjavom Borisa Tadića, na Glavnom odboru DS-a, kada je rekao da kadrove Ministarstva spoljnih poslova nije postavljao DS, i da oni moraju da rešavaju probleme koje su drugi stvarali. Tada sam rekao da je to laž, jer su Igora Miloševića postavili Vuk Jeremić i Borko Stefanović.