OBELEŽENA DVOGODIŠNjICA STRADANjA RANKA PANIĆA
NAĆI ĆEMO UBICU
Pravda, 30.07.2010
Članovi SNSa i porodica Ranka Panića, preminulog od povreda za vreme trajanja mitinga „Sloboda za Srbiju", povodom hapšenja Radovana Karadžića, položili su u Beogradu cveće i upalili sveće na dvogodišnjicu njegove smrti.
Porodica i delegacija SNSa predvođena zamenikom predsednika stranke Aleksandrom Vučićem u prisustvu oko 1.000 građana, položili su cveće i upalili sveće na beogradskom Trgu Republike kod spomenika knezu Mihailu, gde je 29. jula 2008, održan miting na kome je Panić teško povređen. Panić je u Urgentni centar u Beogradu primljen 30. jula, sa povredama unutrašnjih organa, a preminuo je 15. avgusta. Vučić je rekao da pitanje za ministra Ivicu Dačića i posle dve godine ostaje isto: "Ko je ubio Ranka Panića?"
- Odgovorni za ubistvo Panića već dve godine kriju ubicu. Ubica će biti priveden pravdi, a to ćemo obaviti mi - bilo za tri, šest meseci, ili godinu dana, ali je važno da se to obavi što pre. U Srbiji ne sme da postoji razlika između mrtvih naših i mrtvih njihovih poručio je Vučić.
On je dodao da je Ranko Panić bio na strani poštenja, prava i pravde.
- Ubijen je ni kriv, ni dužan, samo zato što je Srbin. Znaju iz vlasti ko je njegov ubica, ali misle da mogu da ga sakriju. Mi se smiriti nećemo i obećavamo vam da je rok za promenu vlasti kraći, i da ćemo vrlo brzo otkriti Panićeve ubice naveo je Vučić. Majka Ranka Panića Smilja i njegova supruga Mirjana Vujičić plakale su tokom pomena, a uz njih su bili rodbina i brojni prijatelji.
- Srce mi se cepa. Ne daj Bože da neko prođe kao što sam ja prošla. Pretpostavljam da neko u policiji zna ime, ali neko prikriva tog policajca i neće da ga otkrije. Iako gubim svaku nadu da će ubica biti pronađen, jednog dana će to ipak da ispliva na videlo. Rekla sam više puta i ponoviću, ne želim da sakriju pravog ubicu i da okrive nekog ko nije kriv - rekla je Smilja Panić.