Press - Tomislav Nikolić - 29.01.2010.

AddThis Social Bookmark Button
NIKOLIĆ PONOVO POZVAO DSS DA SE IZJASNI O EU

Press, 29.01.2010
BEOGRAD - Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić ponovio je juče zahtev DSS-u da se izjasni da li je za ulazak Srbije u EU i da se opredeli ko mu je strateški partner.
- Voleo bih da imam taj odgovor, ali ga nemam. Voleo bih da znam da li je DSS za to da Srbija bude u EU ili ne. Među strankama koje žele da sarađuju mora postojati više otvorenosti i iskrenosti - rekao je Nikolić.

On je dodao i da kod DSS-a „neretko nailazi na iznenadne poteze“.
- Tu mislim i na inicijativu o raspisivanju referenduma o ulasku u NATO. Naše dve stranke potpisale su sporazum koji predviđa i da će, ukoliko dođemo na vlast, raspisati referendum o tom pitanju. Iznenadilo me je kad sam video inicijativu Vojislava Koštunice sprovedenu u tajnosti i smatram da je njome poniženo na hiljade intelektualaca, radnika, penzionera. Zašto bi se izdvojilo 200, 100 ili 500 ljudi i zašto to nije bila široka akcija u koju bi bili pozvani svi građani da potpišu takvu inicijativu - rekao je Nikolić.
SNS će od ponedeljka početi sa prikupljanjem potpisa građana za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji. (Ag.)