Вести

СНС предала захтев за промену Устава

Ми смо позвали грађане Србије и у веома кратком року су се одазвали, спремни и жељни да промене Србију и ми ћемо да предводимо те промене, ми ћемо да водимо грађане Србије. Можда ћемо некад да им говоримо оно што је за њих тешко, болно, можда ћемо да вучемо тешке кораке, оштре потезе, можда ћемо брже да изгубимо власт од ових, али нећемо да будемо на власти по сваку цену, нити обећањима, нити лажима нити медијима да их држимо под контролом, као што то сада ради ДС и њени сателити. Ево обратиће вам се и представник грађана, господин Нешковић, а после ћемо одговарати на ваша питања.

Нешковић: Ја вас све поздрављам, ја нисам добар говорник као Тома, али надам се да ћете ме разумети. Долазим из нашег највећек рудног копа у Србији, из Колубаре, и верујте да је ова иницијатива наишла на велико одушевљење свих нас, грађана, сељака и сви су то са одушевљењем прихватили, а то је да се смањи број посланика, да се смањи државна администрација и да свима нама, рударима пре свега, а затим радницима и сељацима, свима да буде много лакше. Значи, СНС жели да преполови број посланика, све институција да смањи, као и администрацију. Ми на коповима знамо колико нас кошта та администрација. Захваљујем.

Томислав Николић. Изволите!

Новинар: Да ли очекујете подршку још неких странака, рецимо ДСС-а?
Томислав Николић: Очекујем подршку свих странака којима је у интересу да се у Србији живи боље, да администрација у Србији не поједе цео буџет Србије већ да остане нешто и за грађане Србије. Ми смо у овој акцији заједно са НС, а ја мислим да ће нам се прикључити и друге политичке странке.  ДСС, који сада помињете, имаћемо веома озбиљне разговоре у најскорије време.

Новинар: ДС вас је оптужила за популизам, уопште цела акција и иницијатива   је класично  популистичка.
Томислав Николић: Ми никога не оптужујемо, ја могу само да одговорим на то да ове исте акције је замишљала и ДС и никада их није обавила. Популизам је кад само говорите народу, а ништа не урадите. Популизмом не ризикујете да вас народ не воли пошто непрекидно обећавате. Странка која је обећала 1000 евра сваком грађану Србије да би њихов председник победио на председничким изборима, свакако не може неког другог да оптужи за популизам.

Новинар:  Зашто нисте овакав предлог дали раније кад је доношен Устав, гласали сте за њега?
Томислав Николић: Зато што су тада сви помало попуштали, тада  је било потребно да се донесе Устав да би у преамбулу Устава ушло да су Косово и Метохија саставни део Србије и онда нека друга решења нису требала да буду камен спотицања. Ми данас Устав имамо и ми данас желимо да га поправљамо и нудимо свима да изађу са својим решењима у јавност, повуку овако конкретне потезе да би могли да се изјаснимо шта да подржимо а шта не.

Новинар: Није ваљда да вам само смета број посланика у Скупштини Србије?
Томислав Николић: Не само то, нама смета у Србији све што је урадио ДОС , али ово што нам смета може да се промени само променом Устава..