Вести

Орлић: Србија неће мржњу, већ бира будућност

Највећи и најлепши скуп у историји наше земље биће одржан 26. маја. Много људи ће доћи са свих страна, не зато што попут оних лешинара који блокирају ауто-пут некога мрзе, већ зато што – воле.

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић истиче да ће велики народни покрет који ће ускоро бити формиран окупити све људе којима је Србија на првом месту. Поручује и да нико није јачи од Србије када је сложна и решена да се бори, те да ће та слика бити послата у свет.

* Како вам изгледа Скупштина у овом мандату? Јесте ли очекивали ово сто се сада дешава или сте ипак мислили да ће бити више пристојности?

- Свако у Скупштини показује своје право лице. Увреде, претње, псовке, урлање - све то и јесте право лице партија бившег режима и њихових сарадника. Као што је њихово насиље, дивљаштво показано на седници о Косову и Метохији којој је присуствовао председник Александар Вучић суштински – сва њихова „политика“. Реално, нико од њих није ни очекивао ништа боље, јер бољи од овог нити су икада били, нити ће икада бити. Можда су једино неке међу својима у међувремену изненадили и разочарали, па због тога сваке недеље практично чујете да су их напустили комплетни одбори, одборници, посланици или групе чланова у неким местима.

* Представници дела опозиције тврде да сте поставили кордон обезбеђења испред својих врата да они не би могли да дођу и предају вам своје захтеве. Како то коментаришете?

- Обична представа, склепана од стандардних глупости и лажи, као и све друго што раде. Нити је било „кордона“, нити се захтеви у Скупштини уопште предају тако што упадате у туђе канцеларије непозвани, снимајући све телефоном. Знају они где се налази писарница, наравно, ово им је била само још једна приглупа представа за тајкунске медије и за Инстаграм. То је њихов свакодневни политички ријалити, и то онај најбедније продукције. Нема горег ријалитија него што су они сами. Такви су у Скупштини као и на улици, док се шепуре по тајкунским медијима или до бесвести сликају и снимају за друштвене мреже.

* Шта мислите о овим протестима и пароли да су наводно организовани у сврху борбе против насиља?

- Видели смо колико је то тачно „против насиља“ - чим је скуп заказао Миливојевић из Демоктратске странке, најпознатији по томе што је позивао на зверско убиство сина Александра Вучића, са жељом да заврши „у рупи, као Гадафи“. Било нам је још јасније кад је на првом скупу њихов гуру Милован Бркић позвао на „откидање главе Вучићу“, уз искрене жеље да „млади момци узму пушке у руке“ - јер су вероватно врло срећни и задовољни начином на који се то догодило у основној школи на Врачару, па желе још. А до краја су нам све разјаснили скупом у петак, када су се иживљавали над обичним људима, блокирали и малтретирали мајке са децом на Газели, играли и певали по ауто-путу све машући конзервама пива и уз повике „Вучићу, одлази!“. То је сва „борба против насиља“ и сва наводна туга - у изведби најгорих насилника и политичких лешинара које је ова земља видела. А да то све видимо се постарала Шолакова телевизија, кроз директан пренос, као и сами „лидери опозиције“ - качећи фотошопиране слике на којима су доцртавали људе по празним улицама и парковима, над чиме је још исто вече била згађена цела Србија.

* Председник Вучић најавио је велики скуп 26. маја. Шта очекујете?

- Биће то величанствен, највећи и најлепши скуп у историји Србије. Много људи ће доћи са свих страна, не зато што попут оних лешинара који блокирају ауто-пут некога мрзе, већ зато што - воле. Јер воле своју Србију, воле сву њену децу, желе да нам земља напредује даље, буде још снажнија и још успешнија. Сви ти људи, одговорни, вредни, поштени и часни, који јесу убедљива већина у овој земљи, стоје уз своју државу, свог председника и нашу заједничку борбу за Србију која побеђује.

* Ближи се 27. мај и изборна Скупштина СНС. Шта можемо да очекујемо тог дана?

- Очекују се важне одлуке, планови и програми за даљи политички рад и године пред нама. Најбоља и најважнија странка српског народа и свих грађана Србије, а Српска напредна странка је управо то, има обавезу да државу води даље путем напретка, да сачува и надогради све резултате које смо већ направили: од нових радних места, свих фабрика и погона, плата и пензија које непрекидно расту, нових ауто-путева и брзих пруга, нових школа, института, технолошких паркова, до нових болница, клиничких центара, свега другог што смо радом у претходних неколико година изборили. Уједно, да кренемо у формирање великог народног покрета, који ће окупити све људе којима је Србија на првом месту, да уједињени кренемо у сусрет будућности и свим изазовима. Јер нико није јачи од Србије, када је сложна и решена да се бори. Ту слику ћемо да покажемо, да је види цео свет.

 

Ко ме је највише разочарао

* У кога сте се највише разочарали откако сте на челу парламента? И има ли неко ко вас је пријатно изненадио?

- Да се разочарате можете само ако од некога очекујете више пристојности, више осећаја за државни интерес, за потребу да се око најважнијих питања покаже јединство без обзира на све политичке разлике - па све то изостане. Или ако се надате да неће покушавати да злоупотребе најтеже трагедије за дневну политику, јер то ни у свету не ради нико, нити је у нашој земљи радио њима када су они били власт. Али нека свако покаже своје лице, да народ зна на чему је са њима. Са друге стране, у сваком сазиву Скупштине, па тако и у овом, Србија упозна много младих људи, одговорних и посвећених, који памећу и марљивошћу завреде пажњу. Поносан сам на чињеницу да Српска напредна странка више од свих других странака укупно управо таквим младим људима указује прилику да се покажу као народни посланици, боре се и раде за своју и нашу Србију.

 

Курти жели само да Срба не буде

* Како видите ситуацију на Космету?

- Ситуација је за српски народ на Косову и Метохији веома тешка, јер Курти наше људе свакодневно малтретира и чини им живот немогућим, његов је крајњи циљ да Срба на Косову и Метохији не буде уопште. То нећемо да му дозволимо. И он, као и његови међународни ментори, чули су и разумели поруку председника Србије Александра Вучића: Србија прогон свог народа да дозволи неће. Као што су чули јасно и да никаквог признања тзв. Косова и столице у УН неће бити, никада. Могу око тога да бесне до миле воље, и они и њихови овдашњи сарадници, што глуме Куртија по Београду - ипак наш народ свуда, а најснажније и најбројније управо баш на српском Косову и Метохији, стоји уз свог председника, уз ове његове речи и нашу слободну, самосталну и суверену државну политику.

 

 

 

Извор: Ало