Мировић: Зауставили смо деструкцију земље, кренуо опоравак

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је данас да је та странка успела да заустави деструкцију земље и трасира пут економском и свеукупном опоравку, а од чланова странке затражио је максималну посвећеност раду, бар с енергијом којом то чини лидер СНС и премијер Александар Вучић.
Мировић је на седници Главног одобра СНС, коју води у одсуству Вучића јер се он, како је речено, не осећа најбоље, констатовао да је земља била оптерећена готово деценијским систематским разарањем а да се СНС храбро и успешно суочила с тим проблемима вођена својим лидером и премијером. "Јасно је да ту енергију и снагу коју испољава СНС најјасније и најбоље персонификује Александар Вучић", рекао је Мировић, додајући да се странка одговорно супротставила политичкој деструкцији, а посебно у два правца.
То су, навео је, борба против корупције и криминала и увођење реда и закона у земљу, а други сегмент је економски преображај. 
Наводећи да је од 2014. било бројних изазова у тој борби, али да је она дала резултате, Мировић је констатовао да су они видљиви у стабилизовању буџета, јавних финансија, довођењу инвестиција...
За политичку конкуренцију Мировић је рекао да се она и даље налази у слици митинга и парола, празних прича, док је код СНС готово свакога дана јасан и видљив марљив рад.
С тим у вези је најавио да ће, након седнице ГО, бити потписан један од највећих уговора у модерној историји Србије, уговор о изградњи Београда на води.
Мировић је поручио да СНС мора и даље да инсистира још више на слози, јединству, доследно организовање странке. "Немојте очекивати од председника странке Вучића да буде све, да само он буде посвећен, ангажован, да само он има резултате, да само он може да реши ваше проблеме. Морате да радите у тој мери и обиму макар са енергијом и снагом како он предводи", обратио се Мировић члановима Главног одбора.
СНС је, подсетио је, успела да покрене снажне полуге за економски преображај, да доведе земљу у ред и дужност јој је да таквим путем настави, због чега је позвао све чланове странке да се понашају као највиши представници партије и да на сваком месту представљају СНС у складу са статутима и смерницама које издаје председник.

 

Тражимо бриљантну победу за преображај Војводине

Српска напредна странка мора добро да се спреми за изборе у Војводини, где треба да оствари бриљантну победу за преображај Војводине, истакао је Мировић.
Нагласио је да СНС мора веома добро да се спреми за изборе у Војводини без обзира да ли ће политичка конкуренција прихватити дијалог да се избори одрже у децембру или касније. "Јасно је да грађани очекују промене и да морамо бити спремни да их издејствујемо, снагом програма, снагом досадашњег деловања странке и и ауторитета нашег председника Вучића", поручио је Мировић додајући да од чланова не очекује само резултат него бриљантну победу за политички преображај Војводине
"Нећемо дозволити да само заменимо места са онима који ће веома брзо са тих места отићи, већ ћемо успети да политичким и економских програмом показажемо резултате користећи ресурсе које Војводина има на располагању", рекао је Мировић.
Поручио је члановима да никако и нигде не чине грешке и потезе које је чинила политичка конкуренција због које Србија тражи, а кроз СНС има снажну енергију, свеобухватне промене у свим сферама.

Мировић: Још нисмо одлучили о митингу за годишњицу владе

Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је данас да одлука о митингу поводом годишњице владе још није донета, али да се на основу расположења већине чланова Главног одбора може десити да се од митинга одустане.
Мировић је после седнице ГО СНС у Сремској Митровици навео да се о митингу разговарало. "У суштини јучерашњи митинг наше политичке конкуренције почео је да нас разуверава у идеји да ми држимо митинг јер смо проценили да слика коју ми градимо јесте светлија и истинитија слика Србије, конкретна и говори о новим радним местима, о пројектима, о новој и успешнијој Србији, посебно у међународним оквирима...", рекао је Мировић.
Он је додао да је то слика Србије која се чисти од талога који је настајао последњих десетак година у свим сферама живота, а посебно када је реч о корупцији и криминалу. "То је слика коју градећи нову модернију Србију кроз мале тачке мозаика гради СНС", поручио је Мировић.
Наводећи да одлука у вези с митингом још није донета, те да је велики број људи говорио у корист идеје да се пре свега конкретним радом, ангажманом и резултатима који су видљиви, та политика "супротстави политици митинга, нереда и хаоса", Мировић је рекао да је Председништво СНС овлашћено да донесе коначну одлуку, али да се према расположењу већине чланова ГО може десити да се у потпуности одустане од митинга.

 

Подршка Вучићу у реформама, о реконструкцији другом приликом

Мировић је изјавио и да је основна порука седнице Главног одбора странке подршка лидеру партије, премијеру Александру Вучићу у реформама, посебно у економском опоравку и борби против корупције и криминала, чији су резултати и до сада видљиви.
Он је новинарима након седнице ГО рекао да није било речи о реконструкције Владе, јер премијер и председник странке није био на састанку пошто се није осећао добро, те да ће та тема бити анализирана на некој од наредних седница Председништва и ГО СНС.
На питање да ли се разговарало о недавним несугласицама између саветнице председника Србије Томислава НИколића Станиславе Пак-Станковић и потпредсенице владе и странке Зоране МИхајловић, Мировић је рекао да о томе није било речи зато што је у међувремену, кроз активну комуникацију, утврђен "кључ унутрашње страначке организације, а то су јединство и слога, којег треба сви да се придржавају". "Верујем да је то био само лош дан у којем је колегиница Пак изнела неколико оштрих критика на рачун колегинице Михајловић. Тога више неће бити. У међувремену смо уз дијалог, без потребе да о томе расправљамо на ГО, разрешили то питање", нагласио је Мировић.
Порука са седнице ГО, како је истакао, била је јединство, слога и храбрији однос према истини која је свима доступна, јасно видљива, а то су истина о сређивању међународних финансија, о бољем међународном положају Србије, довођењу инвеститора, реформским законима који дају резултате. 

 

СНС припрема економску и политичку платформу за Војводину

Српска напредна странка се припрема за изборе у Војводини, на које ће изаћи са новом политичком и економском платформом, најавио је Мировић.
Он је у изјави новинарима казао да је на седници разговарано о предстојећим покрајинским изборима у контексту припрема за за гласање и нове политике за Војводину. 
Мировић је рекао да је СНС понудила Демократској странци као владајућој у Војводини термин за дијалог крајем децембра, али да није очекивала да ће реакција бити тако оштра и сурова. "Мислили смо да је природно да ми као опозициона странка у Војводини добијемо одговор од владајуће ДС да може бити одржан дијалог о расписивању избора и то месец или два пре крајњег законом прописаног рока. Видели смо да је опстанак на јавним функцијама значајнији од било чега и да тај угао гледања ДС надилази све могуће демократске принципе, дијалог, отвореност, смењивост власти, враћање мандата грађанима, коначну реч која треба да се дефинише на изборима не кроз неке калкукације", објаснио је он. 
Мировић је најавио да ће СНС, без обзира да ли ће иницијатива о дијалогу бити прихваћена или не, веома добро да се спреми за изборе, те да ће СНС изаћи са новим програмом за Војводину, новом политичком и економском платформом. "Нас кључни циљ је да не дође до пуке промене власти, већ избора оних љиди који ће повести нову политику посебно на економском плану, који ће пормовисати политику убрзаног економског развоја", закључио је Мировић.