Вести

Лончар: Тепић своју срамоту представља као туђу

Члан Председништва Српске напредне странке и министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, објављујући фотографије из болница, тражи пажњу на друштвеним мрежама представљајући своју срамоту као туђу.

"Неко ко себе назива политичарем, а одазива се на Мариника Тепић, дозвољава себи, у околностима које су никад теже за сваки здравствени систем, да напоре лекара и осталих медицинских радника „подржи“ тако што ће да слика ћумез и ћошкове који су остали после њихове власти и, по обичају, представи их на малициозан и недостојан начин", навео је Лончар.

Лончар је рекао да оно чега Мариника не жели да се сети, а на шта је фотографије које „шерује“ болно подсећају, јесте како је српско здравство изгледало за време председника странке којој тренутно припада.

"И нама је болно да подсећамо да је Србија била оцењена као држава са убедљиво најгорим здравственим системом у Европи, да су пацијенти сами куповали потрошни материјал за операције, да није било лекова, да за пацијенте од ретких болести није постојала буџетска ставка, да је највећа инвестиција била поправка лифта у болници... ", навео је Лончар.

Лончар је оценио да када неко нема политичку идеју и визију, када нема начина да се нечим паметним и конструктивним представи грађанима Србије, онда, каже, та и таква Мариника мора да тражи пажњу „масе“ на друштвеним мрежама, представљајући своју срамоту, као туђу.

"Својом неспособношћу су довели државу, самим тим и здравство, на саму ивицу амбиса. Почели смо све то да поправљамо, али и градимо ново, али толико тога је уништено и девастиране за време њихове власти, да не можемо да стигнемо све да поправимо", истакао је Лончар.

Поручио је да грађани Србије, па и Мариника, имају прилику да се лече у Србији у условима достојним човека и у складу са свим савременим медицинским тековинама.

 

 

 

 

Извор: Танјуг