Вести

Весић: Београд на води простор за све Београђане

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да Тржни центар "Галерија'' са својих 300.000 квадратних метара представља највећи објекат тог типа на Балкану и он је само део онога што је урађено у Београду на води.

"Пре седам година овде је била мочвара, железничке шине, људи су живели у вагонима и без канализације, а ко је покушао да прође бициклистичком стазом, често је био мета напада паса луталица. Од тада до данас, захваљујући визији Александра Вучића, добили смо највећи грађевински пројекат у Европи, вредан 3,5 милијарди евра", рекао је Весић.

Весић је истакао и да то није само шопинг мол, већ на том простору ниче и Кула "Београд'', највиша на Балкану, која ће бити завршена на јесен идуће године, и тако ће Београд наставити традицију највиших зграда, од палате "Албанија'', преко "Београђанке'' до Куле ''Београд''.

Весић је подсетио да на градилишту Београда на води тренутно ради 2.800 радника, да је до данас продато 768 станова, а да се граде још 2.484 стана.

"Поред изградње станова треба поменути и Сава променаду, коју је уредио инвеститор Београда на води. Град је уредио простор од Бетон хале до Бранковог моста, а нови изглед добили су и Херцеговачка улица, Савски трг, Булевар Вудроа Вилсона и централни парк. Тај део града постаје простор за све Београђане и показује колико се наш град убрзано мења и гради", рекао је Весић и најавионаставак зонирања на Новом Београду, подсетиши да је тај посао обављен у блоковима 21 и 22.

"Пре него што наставимо, морамо електронски унети све површине, тај посао је већ у току и биће више паркинг места. Зоне штите грађане који живе у њима, оне значе увођење реда баш као што је и Око соколово то учинило у центру града", истакао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС