Саопштења

Бакарец: Ђилас, Јеремић и Мариника у загрљају криминалаца

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 01.08.2021.

 

Небојша Бакарец

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Ђилас о тим фотографијама каже "да се ради њему непознатим људима који су желели да се сликају са њим" или каже да се ради о фотомонтажама. Мариника тврди да су то или фотомонтаже, или да не познаје те људе, док Јеремић тврди да су то угледни људи. Сво троје тврде да ти људи нису криминалци, већ невинашца. Ове изјаве изазивају грохотан смех свакога ко види фотографије. Све фотографије које ћете видети су аутентичне и непорециве. Такође, ни ово троје политичара нису невинашца. До гуше су уплетени у различите малверзације и сумњиче се за различита кривична дела. То исто важи и за многе њихове сараднике. Уз све ово што ћете видети касније, три странке (ССП, НС, ЦНБ) делују као политичко крило клана Беливук, који је њихово оружано крило. Од када је ухапшен клан Беливук, ове странке не престају да бране клан Беливук и да нападају власти које су похапсиле овај убилачки клан.

Драган Ђилас. Сетимо се да је сам Ђилас под сумњом, да је злоупотребом службеног положаја и трговином утицајем, стекао пословни приход од 619 милиона евра, и нето добит од фантастичних 106 милиона евра, у време када је обављао три државне функције. Сетимо се да су многи Ђиласови страначки, градски и други сарадници су били хапшени или оптужени. Александар Бијелић, бивши Ђиласов градски Менаџер, хапшен је заједно са још осам лица, због сумње да су у току реконструкције Булевара Краља Александра, злоупотребом положаја, оштетили буџет Београда за 6 милиона евра. Оптужница је потврђена у октобру 2016. године. Звонимир Никезић, власник консултантске фирме „Цес Мекон“ (отац Душана Никезића, највишег функционера Ђиласовог ССП) је хапшен под оптужбом за продужено кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица у подстрекавању, а у вези са афером „Азотара“ Панчево. Бојан Милић, високи функционер ДС, бивши председник општине Раковица и бивши директор „Инфостана“ хапшен је због сумње да је малверзацијама оштетио предузеће „Пионирски град“ за 19,3 милиона динара. Због ових малверзација иза решетака се нашло још 5 Ђиласових функционера. Високи функционер ДС и бивши генерални директор ЈКП „Градска чистоћа“ Александар Стаменковић и још четири особе, били су ухапшени због сумње да су преко малверзација везаних за тендер за подземне контејнере у Београду, оштетили државу за 169 милиона динара. Ненад Миленковић, бивши председник општине Нови Београд и још седам лица су били ухапшени под сумњом за низ малверзација којима су оштетили општину Нови Београд. Бивши председник општине Младеновац, Дејан Чокић и још три лица су били ухапшени под сумњом да су за рачун предузећа „Комерц јавор“ нанели штету општини Младеновац, у износу од 29,5 милиона динара. Небојша Ћеран, бивши генерални директор Рударског басена „Колубара“ (и бивши директор ГСБ), високи функционер ДС, и још 6 лица су били ухапшени под сумњом за малверзације приликом експропријације земљишта. Bивши председник општине Сурчин, Војислав Јаношевић и још пет особа је ухапшено под сумњом за злоупотребу службеног положаја, тешку више од 27 милиона динара. Бивши председник београдске општине Палилула и помоћник Драгана Ђиласа док је овај био градоначелник Београда, Данило Башић ухапшен је 26.03.2021. у склопу акције борбе против криминала у држави. Он се сумњичи да је део грађевинске мафије. Башић је осумњичен да је нелегално градио на више локација на београдској општини Палилула, у спрези са корумпираним грађевинским инспекторима. Хапшен је и члан Главног одбора Ђиласове ССП, Новак Филиповић. О њему касније. Ђилас је више пута тврдио да су сви ови људи невини!?! Укупно сам набројао 50 невинашаца!

Подсетимо се чињеница о Ђиласовом породичном насиљу. Већина медија је известила о случају породичног насиља чији је виновник био Драган Ђилас, а жртве његова бивша супруга Ива и њени родитељи, пензионери Ружица и Слободан Пелевић. Сво троје је дало потресне изјаву у МУП Врачар, које тешко оптужују Ђиласа. Део изјаве бивше Ђиласове супруге Иве Ђилас: „ја сам рекла Драгану да ми више не прети како ће ми одузети децу (…) Мајка је рекла Драгану да нема смисла да вређа мене, да би он у том тренутку насрнуо на њу (…) Тада је Драган оборио мог оца и песницом му задао ударац у пределу главе, и то све пред нашом ћерком Аном (…) Психички ме је малтретирао, то јест вршио тортуру нада мном док сам била трудна, дете је рођено превремено и са срчаном маном, има озбиљну аритмију (…) Пре месец дана ми је претио тако што ми је рекао: “Одрубићу ти главу”“. Најстрашније је то што Ђилас није одговарао за ово насиље! О овом случају Ђилас је ћутао.

После састанка Драгана Ђиласа и криминалца Владе Јапанца (Владимир Јовановић, алијас Владимир Мрђић, алијас Влада Јапанац) 25.11.2020. у просторијама Ђиласове ССП, у Краља Милана, Ђилас се сликао са Владом Јапанцем испред просторија ССП. Влада Јапанац се први пут помиње у „Белој књизи“ МУП-а још 2001. као припадник Земунског клана. Неколико сати после састанка са Ђиласом, Влада Јапанац је ухапшен и медији су известили да га чекају 4 године затвора. Ухапшен је на основу међународне потернице и то због издржавања затворске казне од 2 године и 10 месеци због кривичног дела изнуде, и годину и три месеца због спречавања службеног лица у извршењу службене радње. Влада Јапанац има озбиљан и богат криминални досије у којем су бројна тешка кривична дела. У затворима је провео низ година. О овом сусрету Ђилас је изјавио: „То је неки мени непознат човек који ме је на улици зауставио и замолио да се сликамо“. Урнебесно смешан изговор.

Један од најближих Ђиласових страначких сарадника у Куршумлији, Милутин Бакић ухапшен је 30.04.2020. због тога што је шверцовао 66 килограма марихуане. Овај нарко-дилер је ухапшен у тренутку док је камионом превозио пет путних торби са дрогом спакованом у 114 пакета. Он се теретио да је извршио кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога. Такође, полиција је код Бакића пронашла и пиштољ, па је против њега била поднета и кривична пријава због постојања сумње да је извршио кривично дело недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја. Да је Милитин Бакић један од блиских сарадника Драгана Ђиласа, потврђују фотографије са оснивања одбора ССП у Куршумлији 27.12.2019. године. Бакић је „заслужио“ почасно место тик до лидера ССП Ђиласа. За ту фотографију Ђилас је рекао да се ради о фотомонтажи.

Милан Дабовић, бивши шурак Драгана Ђиласа, ухапшен је 16.09.2016. на Бранковом мосту са 2,4 килограма чистог кокаина. Дабовић је осуђен на 6 година затвора, и служи казну затвора. Ђилас га је више пута посећивао у затвору и носио му потрепштине и храну. У вези фотографије на којој се налази загрљен са Дабовићем, Ђилас је рекао: „То је тада био мени непознат човек који ме је замолио да се сликамо“. Урнебесно смешан изговор.

Медији су 30.07.2021 известили да је осуђивани насилник Душан Јеремић, припадник обезбеђења лидера ССП, Драгана Ђиласа. Јеремић и његов брат Стеван су и чланови ССП. Душан Јеремић се тиме јавно хвалио на друштвеним мрежама и у медијима. На фотографијама, Ђилас и Мариника су се више пута нашли у друштву Душана Јеремића који је осуђиван због више кривичних дела, због чега је боравио у затвору. У вези фотографија на којој се налази загрљен са Дабовићем, Ђилас је рекао: „То је неки мени непознат човек који ме је замолио да се сликамо“. Урнебесно смешан изговор.

Ђилас је у Панчеву усликан са Новаком Филиповићем, Мариникиним пријатељем, и чланом Главног одобра ССП, који је 11.3.2020., ухапшен под оптужбом за неовлашћену производњу, стављање у промет опојних дрога и недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја. Приликом хапшења је заплењено 1,4 килограма дроге, и велика количина муниције. Ђилас је негирао да познаје Филиповића и да је Филиповић члан ССП.

Вук Јеремић. Током мандата министра Јеремић је на своја луксузна министарска путовања потрошио више од 3,6 милиона евра. Себи је доделио 55.000 евра дневница, чиме је дуплирао износ своје петогодишње плате. Државни ревизори су 2011. утврдили незаконито пословање министарства  при куповини девиза преко мењачнице “Транге-франге“ и при плаћању “Аероклубу”, у укупном износу од око 360.000 евра. Штетним уговором који је 2012. године, потписао са „Енергопројектом“, држава је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра. Вук Јеремић је све ово негирао.

Јеремић је повезан са домаћим и са међународним криминалцима. Сетимо се да су у Њујорку у новембру 2017., ухапшени Патрик Хо и Шеик Тидиан Гађио. Обојица су блиски сарадници и финансијски партнери Јеремића, дуги низ година. Патрик Хо је бивши министар унутрашњих послова Хонг Конга, и финасијер Јеремијине НВО и ПР Агенције. Шеик Тидиан Гађио је бивши шеф дипломатије Сенегала, и члан Саветодавног одбора Јеремијине НВО. Гађио је постао сведок сарадник против Патрика Хоа. Патрик Хо је 2019. године, правоснажно осуђен у САД, на три године затвора. Патрик Хо је Јеремићу и његовом институту „донирао“ 5,3 милиона долара! Кинеске власти су 2018. године, ухапсиле највећег Јеремићевог „донатора“ и партнера – мегатајкуна Ји Ђианминга (шеф Патрика Хоа) због проневере 38 милиона долара. Јеремић тврди да су сви ови људи невини!

Шпанска полиција је 18.07.2021. ухапсила Емилија Лозоју, и испоручила га Мексику. Лозоја је бивши шеф мексичког нафтног конгломерата Пемекс, и један од главних финансијера Вука Јеремића. Лозоја, кога је Јеремић редовно промовисао преко свог Твитер налога називајући га својим братом, светској јавности је постао познат након што га је специјални тужилац Мексика јавно довео у везу са посредовањем у давању 10 милиона долара мита бившем председнику Мексика. О везама Јеремића и Лозоје сведочи низ заједничких фотографија, са пословних и приватних састанака. Јеремић и данас каже да је Лозоја његов брат, и да је невин!

Јеремић је више пута ухваћен да говори неистину у медијима. Прошле године је на телевизији Н1, одговарајући на питање о пореклу свог богатства, не трепнувши обмануо јавност изјавом да је запослен као члан борда једне међународне компаније, што је ова компанија демантовала. О овом случају Јеремић је ћутао.

Председник Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић је био ухапшен почетком октобра 2007. у афери „Генекс мафија“. РТВ је 04.10.2007. на свом сајту објавила текст „Похапшена “Генекс” мафија – политички заштитници на слободи“. У том тексту стоји: „Полиција је утврдила да је Владимир Гајић подстрекавао Ивицу Лукића да потпише анекс уговора којим је предвиђено да се тих још неизграђених 1.000 квадрата пословног простора продају Конзорцијуму за износ од 1.726.000 евра, иако је тржишна вредност у том тренутку била око два и по милиона евра“. Гајић се лажно представљао као председник Адвокатске коморе Београда (АКБ) 2017. Апелациони суд у Београду у јуну 2019. потврдио је да је законити председник АКБ Југослав Тинтор. Јеремић тврди да је Гајић био невин.

Бора Новаковић је председник Покрајинског одбора НС. У септембру 2013. и новембру 2014., Новаковић је хапшен због основање сумње да је од 2007. до 2010., оштетио буџет Новог Сада за око 1,3 милиона евра. Новаковића је 17.03.2017., Виши суд у Београду осудио на три и по године затвора због малверзација приликом изградње Булевара Европе у Новом Саду. Јеремић тврди да је Новаковић био невин.

Вук Јеремић се више пута састајао са Александром Радојичићем, који је хапшен због производње и стављања у промет опојних дрога. Он је дрогу паковао у киндер јаја и продавао деци. Радојичић се налази у белој књизи дилера из Лазаревца, Лајковца и околине. Радојичић је високи функционер Јеремићеве странке. Јеремић тврди да је Радојичић невин.

Медији су 11.06.2021. објавили фотографије из ресторана "Јахорина", на којима се види како Вук Јеремић пијанчи и слави са инспектором за крвне и сексуалне деликте у СБПОК, Божидаром Столићем, касније ухапшеним због сарадње са кланом Беливук. Столић је признао да је за новац одавао службене тајне вођама озлоглашеног “кавачког клана” Радоју Звицеру и Вељку Беливуку. Признао је да је од 2020. године управо он био „кртица”. Столић је радио на истрази у предмету Вељко Беливук ‒ Марко Миљковић. Из Вишег јавног тужилаштва у Београду је тада потврђено да је Столић ухапшен, а портпаролка тужилаштва је објавила да се Столић сумњичи и за кривично дело злоупотреба службеног положаја. Јеремић тврди да је Столић невин. Истовремено, Јеремић тврди да нема никаквих веза са кланом Беливук.

Мариника Циобану Тепић. МУП у Панчеву  је 11.3.2020., ухапсио Новака Филиповића, Мариникиног блиског пријатеља. Против њега је поднета кривична пријава за неовлашћену производњу, стављање у промет опојних дрога и недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја. Приликом хапшења је заплењено 1,4 килограма дроге, и велика количина муниције. Мариника Тепић је Филиповићу, док је била покрајински Секретар за спорт и омладину, сваке године, од 2013. до 2016., давала новац из буџета Војводине.

Медији су 13.05.2020. пренели да ће полиција тужилаштву проследити сведочење Новака Филиповића из Панчева, који у исказу полицији тврди да му је Мариника Тепић тражила да обећа да ће да „исели из Панчева“ панчевачког новинара Мирослава Мићу Милакова. Дијалог Маринике и Филиповића је  текао овако: Мариника:„Хоћу да ми обећаш нешто“, Филиповић: „Кажи“. Мариника: „Да ћеш да иселиш Мићу Милакова из Панчева“. Филиповић: „Договорено…“. Угрожавање безбедности новинара је кривично дело кажњиво затвором од шест месеци до пет година. Сам Новак Филиповић је 16.07.2021. оптужио Маринику да му је противзаконито доделила милион динара из буџета Војводине, док је била покрајински секретар. Данас Мариника тврди да не познаје Филиповића, и да никада нису били пријатељи.

Велики Душан Радовић је рекао: „Мало пара квари тело, а много пара квари душу. Човек је на великој муци. У чему да чува душу ако поквари тело? Шта да чува у здравом телу ако остане без душе?“.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА