Вести

Весић: У претходних 10 година Србија значајно напредовала

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић говорио је у емисији "Усијање" на Курир телевизији о постигнутим резултатима за 10 година власти Српске напредне странке.

О резултатима најбоље сведоче бројеви - у протеклих десет година у Србији је изграђено више ауто-путева него у претходних 50 година, просечна плата је била 330 евра, а ако се изузме јавни сектор, просечна плата у Београду је виша од 1000 евра, рекао је Весић.

"О свим резултатима бисмо могли дуго да причамо. Пре 10 година смо обећали да ћемо направити пристојну и јаку Србију, већину тога смо и урадили. Да кренемо од економије, наш раст привреде је највећи у целом региону, 2020. године смо имали најмањи пад. Незапосленост је преполовљена. Имамо 200 нових фабрика. Смањен је јавни дуг земље. Курс нам је стабилан, што је јако важно за пословање. Што се тиче инфраструктуре, гради се 10 брзих путева. Завршен је коридор 10, ради се коридор 11, модернизација пруги. Мислим да је такође важно када је битна међународна позиција Србије да заиста боље стојимо. Наш лидер има контакт са најважнијим политичарима. Србија се изборила да будемо признати у међународној заједници. Сигурно је да је ових 10 година период напретка Србије. Ако изузмемо јавни сектор, просечна плата у Београду је већа од 1000 евра", рекао је Весић.

Весић је говорио о формирању нове Владе Србије и открио кога види у улози премијера.

Најближи функцији новог мандатара су Ана Брнабић, Синиша Мали и Милош Вучевић, сматра Весић.

"Оно што могу да кажем када је у питању место премијера, ја заиста мислим да то пре од мене заслужују Ана Брнабић, Синиша Мали и Милош Вучевић. Ако ме питате шта мислим о Ани Брнабић, мислим да је водила сјајну Владу Србије током тешког периода. Њена Влада је трајала две године, десила се корона и рат у Украјини. О резултатима Синише Малог не треба говорити, он је јако стручан. Резултати у економији су и његови резултати. Милош Вучевић води велики град. Ја сигурно нисам у најужем кругу, оно што је важно јесте да влада буде ефикасна. Влада мора да буде у стању да одговори на дневне изазове.

 

 

Извор: Курир