Саопштења

Ђурић: Чичко је слика и прилика политике Вука Јеремића

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 18.06.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Ненад Цветковић Чичко је слика и прилика политике Вука Јеремића. Перјаница његове странке и Јеремићевог и Ђиласовог савеза је осуђени силоватељ и потказивач Срба, који је покушавао да се активира код многих, али је само код Јеремића успео, што више него ишта говори о обојици.

Србима на Косову и Метохији живот је постао неподношљив и егзистенцијално угрожен, а они понижени и згажено им је достојанство када су „велики магови“, попут Вука Јеремића, у међународним институцијама дали потврду једнострано проглашеној косовској независности, а потом и инсталирали границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку.

Фрапантно је то одсуство Јеремићеве свести и морала да допушта себи да јавно говори о тешком положају српског народа на Космету и криминалу. Он који је повезан са белосветским организованим криминалним групама. Он који је толико зла нанео Србима у јужној покрајини својом штеточинском политиком, да сада не сме да привири у већинске срспке средине у јужној покрајини.

Сада Јеремић, са новим пуленима, попут осуђеног силоватеља Српкиња и доказаног потказивача српских полицајаца Ненада Цветковића Чичка, у албанским кафанама и у албанским медијима напада државну политику и председника Вучића, тобоже ламентирајући над тешком судбином српског народа.

Црвени тепих за Јеремића у већински албанским срединама и насловне стране у албанским новинама на Косову и Метохији нису ништа ново, за огромне заслуге, у рангу Била Клинтона и Медлин Олбрајт.

Шта српски народ на Космету мисли о Јеремићу недвосмислено му упорно показује на свим изборима, а колико упориште и снагу има Јеремић и његова странка најбоље илуструју протести „1 од 5 милиона“ против Вучића и Србије, на којима је Јеремић окупљао између 3 и 53 симпатизера. Зато сада Јеремић на Космету јача странку тако што лажно уписује Србе са Косова и Метохије у чланство, кривотворећи податке и потписе тих људи, који покрећу тужбе против њега и његове партије. Изгледа да му у томе – крађама и лоповлуку – у Србији нема равног.

Нека Јеремић по албанским местима, кафанама и медијима на Космету не брине о судбини српског народа, довољно је за тај напаћени народ учинио тиме што се више не пита о њиховој судбини и што не сме да посети српске средине у јужној покрајини.

А ми ћемо, предвођени председником Вучићем, заједно са нашим народом на Косову и Метохији, наставити да се боримо да нашу земљу чинимо богатијом и успешнијом, а будућност нас и наше деце мирном, просперитетном и предвидивом.