Саопштења

Ђурић: Јеремић је одавно прочитан као жетон-политичар

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 24.10.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 
Настојања Вука Јеремића да поквари везе Србије са Русијом и другим пријатељским земљама јесу очајнички покушај једног банкротираног политичког профитера да, на штету сопствене државе, нађе нове спонзоре, јер катарски и други фондови којима је до сада финансирао своје антисрпско деловање очигледно пресушују. 
 
Блискост Србије и Русије је несаломива и почива на вишевековној братској љубави, а данас је гарант те блискости политичко разумевање и пријатељство председника Александра Вучића и Владимира Путина.
 
Хиљаду лажи и профитерских калкулација Вука Јеремића не може наудити нечему што је вековима грађено и запечаћено крвљу Срба и Руса који су толико пута заједно гинули за слободу.  
 
Јеремић је одавно и ван граница Србије прочитан као жетон-политичар, спреман да исповеда сваку идеологију која се од њега наручи, међутим никоме, а посебно не Русији, нису потребни ислужени политиканти успешни једино у распродаји сопствене земље. 
 
Србија јесте и остаће војно неутрална држава, и наставиће да самостално бира своје пријатеље и савезнике, а пријатељство са Русијом није чак ни ствар избора, већ је плод историјске, цивилизацијске и судбинске повезаности наша два народа. 
 
Исто тако, Србија је данас поуздан пријатељ Кине, Индије и многих других великих и многољудних земаља решених да воде самосталну политику, а које подржавају нашу земљу и народ у борби за остваривање легитимних државних и националних интереса. То нико не може да поквари, посебно не Вук Јеремић!
 
 
 

Служба за информисање

Српска напредна странка