Саопштења

Ђурић: У Јеремићево време стотине хиљада Срба постали су дијаспора

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 04.08.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић, ламентирајући над заиста тешким положајем Срба у региону, заправо пребацује самоме себи, пошто је у његово и Ђиласово време Србија остала без заједничке државе са Црном Гором, а стотине хиљада Срба постали су дијаспора.

Јеремић и треба да се посипа пепелом због тога што је олигархија чији је и сам био део преузела државу површине 102.350 квадратних километара, а својим наследницима су оставили мање од 89.000 квадратних километара, од чега је 10.887 квадратних километара на Косову и Метохији, где је, такође, за њихове власти проглашена независност.

Јеремићев и Ђиласов режим био је, дакле, инкубатор сепаратистичких покрета и држава које своју признату или непризнату независност базирају на одвајању од Србије.

Ове бројке су најилустративнији подсетник на трагични биланс једне неодговорне и недржавотворне власти, чији су представници Јеремић и Ђилас на положај дошли као пуки сиромаси, а са њега отишли као мултимилионери.

Али Јеремићева јадиковка над судбином Срба ван Србије није искрена, и једино због чега тугује је то што са власти није отишао још богатији.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА