Саопштења

Гојковић: Неће успети у намери да дестабилизују Србију

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 04.06.2023.

 

Маја Гојковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

"Најоштрије осуђујем претње упућене председнику Србије Александру Вучићу са политичког скупа који је тобоже организован против насиља, а уместо порука ненасиља тачно месец дана после стравичних злочина који су дубоко погодили наше друштво, упућене су поруке вређања, омаловажавања и претње вешалима. Организатори такозваних "протеста против насиља" вечерас су јасно показали да нити их занима суштински борба против насиља, нити шта као друштво можемо да урадимо за децу и њихову већу безбедност, већ да су заправо инспиратори подела и мржње и да их једино воде политички циљеви, напади и претње председнику Александру Вучићу, које су и вечерас изнете.

Какве год задатке и опасне планове да имају и каквим год вешалима да прете уверена сам да неће успети у намери да дестабилизују Србију, да подрију њену снагу и напоре да води своју, самосталну и одговорну политику.

Србији је данас у овим тешким временима за нашу државу и наш народ на Косову и Метохији, потребно заједништво и јединство, дијалог у друштву на који председник позива, а не бруталне претње и напади на председника кога на изборима не могу да пободе.

Не спорим ником право на политичко деловање, да буде члан неке странке и да је подржава, али зашто мисле да могу да убеде грађане Србије да нису ту због политике, а заправо једино што их окупља је жеља да нападају председника Србије? Ако толико верују да имају подршку грађана зашто беже од избора, и зашто им је главни циљ да без провере изборне воље дођу до некакве техничке и прелазне владе, и зашто прете вешалима?"

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА