Саопштења

Јовичић: Београд ослобођен пре 6 година, од тада се ради и гради

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ / 26.12.2020.

 

Александар Јовичић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Захваљујући  великој већини грађана који су своје поверење дали Александру Вучићу и  Српској напредноj странци, пре шест година Београд је ослобођен од самовоље  и терора такозване Демократске странке, која демократију има само у називу.

Већ шест година у Београду се даноноћно ради и гради. Захваљујући пројектима које од 2014. године градска власт спроводи, Београд је данас високо позициониран на листама омиљених европских дестинација туриста из Европе и света. Готово све улице које су жиле куцавице Београда потпуно су рекоструисане и данас грађани имају нове улице Војводе Степе, Рузвелтову, 27. марта, а трг Славија и једна од најлепших фонтана у Европи добили су бројне награде и проглашени за једне од најлепших у Европи од признатих светских струковних удружења, са друге стране толико оспоравани и нападани од бивше власти која се сада представља као опозиција са једним циљем: срушити Александра Вучића и дочепати се државне касе.

Београд је европска метропола, али и кичма и здравствени и економски центар Србије и захваљујући домаћинској и рационалној политици СНС-а и одговорним градским руководством десетине домова здравља обновљено је и изграђено. Раковица, Вождовац, подавалска села и насеља на ободима града као што су Kотеж и Вишњичка бања уместо оронулих, запуштених и неупотребљивих домова здравља и амбуланти, сада имају  реновиране здравствене станице опремљене медицинским апаратима и са здравственим радницима који су у сваком тренутку спремни да пруже адекватну медицинску помоћ и негу.

Поред Инфективне клинике која је потпуно обновљена и Kлинички центар Србије такође се реновира и већим делом је завршен што је у многоме допринело да здравствени систем Србије опстане сада када се цео свет суочава са једном од најтежих пандемија. За само четири месеца изграђена је нова ковид болница у Батајници која располаже са 930 места, од тога 250 на интезивној нези. Опремљена је најсавременијом опремом и апаратим, а изградња и опремање ове и ковид болница у Kрушевцу заједно је коштала 80 милиона евра. Такође, пројектна документација и припрема локације за Тиршову 2 су завршени и током следеће године почиње изградња нове дечије болнице која ће имати 30.000 квадрата и биће најсавременија дечија болница не само у Београду и Србији већ и у целом региону.

Ускоро ће бити завршена изградња и почеће са радом Дом здравља у Борчи, здравствена установа која ће бити понос не само житеља леве обале Дунава него и читавог Београда. Дом здравља у Борчи, или “Ургентни центар леве обале” како га већ зову Београђани, простире се на 7.000 метара квадратних и садржаће све специјалистичке службе, од хирургије до породилишта на једном месту, што ће бити значајно за више од 100.000 становника. За становнике леве обале Дунава једнако важна је и изградња канализационе мреже. Грађани су пуних 30 година чекали на испуњење обећања да ће добити канализацију, све док прошле године председник Србије Александар Вучић није дао реч да ће канализациона мрежа бити изграђена. Данас, само годину дана касније мрежа је испројектована а радови почињу у 2021. години.

Још један пројекат који је нападан и оспораван од стране опозиције, а који је постао симбол Београда је Београд на води. За разлику од ере “демократа” и промашених пројекат попут изградње Kуће великог брата и Пазл града, Београд на води представља и архитектонски и економски добитак за Београд. На месту које је деценијама било ругло и кошмар Београђана сада је шеталиште, стамбени блокови и највећи шопинг центар у овом делу Европе.

Београђани су последњих девет месеци још једном видели како изгледа имати одговорну власт, која је стала иза својих грађана у борби са светском пандемијом, организовани су волонтерски центри у свим општинама и даноноћно је пружана помоћ најстаријим суграђанима као и свима који су ризичне групе. Осим подршке и услуге достављања намирница и лекова, подељно је преко 20.000 пакета са намирницама и средствима за хигијену. Настављамо и даље борбу против ковида и борбу за сваки људски живот. Наставићемо да радимо и градимо, да бринемо о пензионерима и најмлађима, да отварамо нова градилишта и нова радна места, јер Београд то заслужује, као што наша деца заслужују да буду грађани метрополе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА