Саопштења

Кубуровић: Челници ДС скандалозно урушавају судску независност

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 25.06.2019.

 

Нела Кубуровић

члан Председништва СНС

 

Очигледно да су челници Демократске странке у школи пропустили часове о подели власти на три гране, те и данас не знајући апсолутно ништа о праву и правди, прозивају судску власт и појединачне одлуке суда, чиме на најскандалознији начин урушавају њихову Уставом загарантовану независност и непристрасност у раду.

Нажалост, у недостатку елементарног знања о било чему, а посебно о државном устројству и праву, а у изобиљу бахатости, осионости и личних интереса, успели су да своју политику покажу двехиљадитих када су спровели катастрофалну реформу правосуђа, оставивши без посла преко хиљаду судија и тужилаца који нису хтели да буду одани послушници „демократске власти“. Каквог обима је била њихово урушавање институција и деградирање судске власти, говори и то да грађани Србије и дан данас плаћају милионске одштете тада неизабраним судијама и тужиоцима, које је Уставни суд вратио на посао.

Криминал на улицама Србије, кланови и организована убиства били су оличење ДС-ове власти. Тешко је истини погледати у очи и видети да су се променила времена и да данас судије раде слободно и независно, и да нема више унапред припремљених судских пресуда, које би се само потурале судијама на потпис.

Данас свака институција ради свој посао, и сваки судија доноси своје одлуке на основу чињеница и по слову закона. Можда се оне некоме не допадају, али то не значи да било ко од нас има право да те одлуке коментарише и доводи у питање.

А то како гангстерска ДС банда, за време чије власти је убијен председник Владе и процветали корупција, насиље и криминал, жели да успостави владавину права, најбоље говори она сама, тиме што позива на непоштовње одлука суда и промену власти зато што им се не допада то што судије данас немају страх да донесу одлуку слободно и у складу са законом, без обзира шта о њој неко мислио.