Саопштења

Лончар: Ђилас се више бавио рачунима на Маурицијусу, него животима грађана

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 29.04.2021.

 

Златибор Лончар

члан Председништва Српске напредне странке и министар здравља

 

Скандалозно и срамотно је што се Драган Ђилас, у време када се лекари беспоштедно и предано боре за сваки живот у Србији, напада здравствене раднике и унапред се радује броју умрлих грађана.

Али, Ђилас је барем у томе доследан. И док је био на власти, више се бавио тиме како милионе да изнесе из земље на рачуне на Маурицијусу и сличним погодним дестинацијама, него што је марио за животе грађана.   

Све оне које пржи сунце Маурицијуса, позивам да уђу само један дан у неку од ковид болница, да дођу барем један дан на онкологију, где се обавља 25 операција дневно и зрачи на хиљаде људи, или да дође на ортопедију на Бањици и види колико се угради колена и кукова, или у КБЦ Звездара и види колико се обави операција скидања катаракти

Колико се данас уради интервенција дневно у свим здравственим установама у Србији, у време њихове власти није се радило годишње. Ми не лечимо људе за провизију турских клиника и не шаљемо их у иностранство на гама или икс нож, већ смо овде обезбедили најсавремнију опрему и најбоље стручњаке. Не чекамо најбољу "комбинацију" за набавку линеарних акцелератора и њихова набавка не траје три године и тендери се више пута не обарају, као што је било у њихово време, већ смо набавили чак 12 акцелератора и најмодерније апарате и медицинску опрему, да не говоримо о броју обновљених и новоизграђених болница, домова здравља и амбуланти широм Србије. 

Нама су на првом месту брига о здрављу грађана и борба за сваки живот наших људи, зато с гађењем гледамо на Ђиласа и његову клику која се грчевито бори за то да се врати на раније позиције и настави да пустоши државну касу, богатећи се на рачун свих нас.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА