Саопштења

Марко Ђурић на Међународној конференцији о безбедности и сарадњи у Европи

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 27.09.2019.

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић говорио је данас у Калињинграду на Међународној конференцији о безбедности и сарадњи у Европи, и састао се са секретаром Генералног савета Јединствене Русије Андрејем Турчаком.

Ђурић се заложио за решавање геополитичких питања у Европи путем дијалога, без притисака, санкција и мешања у унутрашње ствари суверених држава.

Србија је, како је нагласио Ђурић, поносна на своју самосталну спољну и унутрашњу политику и војну неутралност, а као резултат тога долази и економска сарадња са свима, од које наша земља већ има конкретну корист, будући да је у протеклом периоду привукла више страних инвестиција него све земље Западног Балкана заједно.

Ђурић је изразио и уверење да Србија, у том смислу, постаје пример који ће следити многи.

Ђурић је у Калињинграду пренео поздраве више од седамсто хиљада  чланова Српске напредне странке Јединственој Русији, са којом заједно радимо на унапређењу братских односа двеју држава.

Изразивши захвалност Руској Федерацији и Јединственој Русији за подршку по питању Косова и Метохије, Ђурић је констатовао да су чести и пријатељски контакти председника Александра Вучића и Владимира Путина чврст залог за још боље српско-руске односе.

Предстојећа посета председника Јединствене Русије Димитрија Медведева Београду ће, према Ђурићевим речима, бити част за целу Србију.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА