Саопштења

Марковић: Из Ђиласовог Савеза против Србије настављају са лажима и обманама

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.11.2019.

 

Александар Марковић

народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Лажови и осведочени упропаститељи српских фабрика из Ђиласовог Савеза против Србије данас су отишли још један корак даље у својим покушајима да уруше ваљевску фабрику наменске индустрије „Крушик“.

Најпре су јуче масно лагали да је фабрика пред банкротом, а када их је „Крушик“ таксативно са бројкама демантовао и доказао да наставља тренд развоја пословања, који је започео 2014. године, данас су, без да су трепнули, наставили са новим лажима и обманама.

Те данас Ђилас, Јеремић и Савез, вајни математичари, као невешто питају ко је одговоран што је рачун фабрике, како кажу, „од 2016. у блокади за невероватних 508.053.031 динара“.

Па да их подсетимо да цела Србија зна одговор – управо исти тај Ђилас, Јеремић и остали који су за време своје власти исти тај „Крушик“ довели до ивице банкрота и за чије време нити су радницима уплаћивани доприноси, а богме ретко и плате.

Кад се већ хвалите добрим сурфовањем интернетом, чудо је да вам је назови промакло да је рачун „Крушика“ заправо у блокади од новембра 2011. и да је тада тај износ био још невероватнијих 1,4 милијарде! На укупне дугове фабрике према банкама, добављачима и другима који су се мерили милијардама, а који су остали из тог „златног доба“, док сте ви били на власти, боље и да вас не подсећамо.

Ако неко има амнезију, довољно је упитати раднике у „Крушику“ како им је било за време жуте власти. Данас тај исти „Крушик“ отплаћује та дуговања, исплаћује и плате и доприносе и наставља свој тренд развоја пословања.

Али и данас, нажалост, тај исти „Крушик“ мора да на доказане штеточине из Ђиласовог Савеза, које су уништавале и распродавале српске фабрике и оставиле око пола милиона људи без посла, апелује да престану са изношењем лажи којима штете угледу фабрике и тако угрожавају њено пословање.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка