Саопштења

Момировић: Никезићу, незапосленост је достизала 30% за време ваше власти

 

Поштовани господине Никезићу,

У вашој реалности незапосленост је достизала 30%, минималне плате биле су 120 евра, док просечна плата није успевала да добаци износ од 250 евра. Kурс је дивљао готово на дневном нивоу, док су шпекуланти зарађивали огромне паре малверзацијама на финансијском тржишту.

У вашој реалности господине Никезићу грађани су са својим платама једва састављали крај с крајем и гледали урушавање стандарда које је почињало да личи на финансијску катаклизму 90-их година. Ово је била ваша реалност, али нажалост и реалност свих грађана наше земље у периоду између 2008. и 2012. године када сте Ви били један од људи који су водили економску политику Србије. На нашу срећу, Ваша реалност није трајала дуго.

Што се тиче “ваших мера” у Вашој реалности, сматрам да је губљење времена било коме објашњавати да планска привреда не функционише и да она служи само за богаћење људи који спроводе такву политику. Стога мислим да је свима апсолутно јасно због чега желите да водите економију Србије у којој би модел „ваших мера“ био доминантан, рекао је министар трговине Томислав Момировић.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА