Саопштења

Петковић: Канцеларија ће помоћи породицама које су погођене поплавама

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.01.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је данас са Небојшом и Миљаном Начићем из села Племетина код Обилића, којима је због поплава претходних дана оштећена имовина. Петковић је разговарао и са породицом Јолић из Кузмина у Косову Пољу, која се такође нашла на удару ове природне непогоде.

 

Петковић је желео лично да се информише о штети коју су претрпели и упозна се на који начин Канцеларија може да им помогне да санирају последице поплаве.

 

Изливањем реке Ситнице Начићима је поплављено двориште, помоћни објекат и подрум. Вода је уништила моторне косачице за траву, зимницу, замрзивач са храном. Јолићима је вода поплавила део домаћинства, на месту где се излила река Дреница.

 

Директор Канцеларије за КиМ пренео је да ће Канцеларија помоћи и Начићима и Јолићима и другим породицама које су погођене овом природном непогодом.

 

''Ситуација у српским срединама је под контролом, имамо неколико изолованих случајева у којима је поплава направила проблеме и то већ решавамо. Помоћи ћемо да се штета санира и то обећање сам дао и породицама с којима сам разговарао. Пратимо ситуацију на терену, наши људи су у контакту са грађанима за случај да је потребно да реагујемо. Разговарао сам и са председницима општина на северу покрајине, да буду у приправности у случају изливања Ибра“, пренео је Петковић.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА