Саопштења

Петковић: Курти је званично обзнанио фашистички карактер своје владе

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 02.06.2023.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

 

 

Сви фашисти у историји су настојали да криминализују и дехуманизују своје жртве, како би фабриковали изговор за прогон и убијање невиних, а то данас ради и Аљбин Курти, објављујући спискове људи чија је једина кривица то што не пристају на насиље и понижавање од стране приштинских фалангиста. 

На тај свој списак Курти је могао да стави било ког Србина или Српкињу са севера Косова и Метохије, јер наш народ је у четири општине северно од Ибра уједињен у отпору његовој страховлади. 

Срби не пристају на терор и на то да буду стрељани као дивљач, и колико год Куртијевих фашиста дође на север Косова и Метохије да оклопним транспортерима, аутоматским пушкама и снајперима отима слободу српском народу, увек ће бити оних који ће бити спремни да им пруже миран и достојанствен отпор, јер српски народ љуби слободу изнад свега.

Објављивањем спискова за одстрел угледних Срба и српских политичких лидера на северу покрајине, Курти је и званично обзнанио фашистички карактер своје владе, и за таоце узео све оне становнике Косова и Метохије који само желе мир, стабилност и прилику да живе у колико-толико нормалном  мирнодопском друштву.  

Курти ништа не схвата - ни слободољубиву природу српског народа, ни чињеницу да су га дојучерашњи међународни спонзори пустили низ воду, јер коначно су схватили да једна агресивна и неурачунљива особа попут њега читав регион води у страхоте омраза и сукоба.

Као што је на власт дошао силом и насиљем, бацањем сузавца на политичке неистомишљенике и превртањем камиона са робом „погрешне националности“, тако данас покушава да истим средствима спречи неумитно - свој одлазак у политичку историју. 

Куртијеве претње и таргетирање људи су неприкривени терор и најава су тоталне ескалације, коју, надамо се, нико одговоран у међународној заједници не жели и не подржава.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

 СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА