Саопштења

Петковић: Политичка врхушка у Приштини је дружина ситних превараната

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.06.2023.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

 

 

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује и очајнички покушај потурања лажног нон-пејпера о Заједници српских општина иза којег наводно стоји Српска академија наука и уметности. 

Потхрањујући старе и превазиђене стереотипе о Србији и САНУ, који су такође настали као плод лажи и прљаве пропаганде, али у време када је Београд многима био џак за ударање, политичко руководство у Приштини покушава да поправи свој заслужено сурвани имиџ, уништен управо некредибилношћу, лажима и неурачунљивошћу. 

У Приштини очигледно не схватају да Србија данас није држава парија, већ универзално признат гарант стабилности и напретка западног Балкана, и да се њен углед не може нарушити јефтиним шибицарским триковима.   

Да ствар буде гора, такав бедни фалсификат у јавност пласира главни преговарач Приштине Бесник Бисљими, што само потврђује оно што смо одувек и знали, да Приштина у дијалогу са Београдом не учествује да би доносила тешке одлуке и допринела изградњи поверења и мира у региону, већ да би лагала и варала.

Ових дана смо сведоци колико је вероломна и преварантска политика Куртија и његових лакеја изнервирала међународне посреднике и њихове владе, које не желе више да трпе безобразлук Приштине, али Куртију и Бисљимију то очигледно није било довољно да науче лекцију, већ настављају да све дубље тону у блато лажи и обмана.  

Уколико се ствари посматрају рационално, необјашњив је страх Куртија и његових сарадника од Заједнице српских општина, међутим ти људи не руководе се рационалном политиком, већ анахронизмима, афектима и пре свега дубоком ирационалном мржњом према Србији и свему српском. 

Сада када је раскринкан њихов покушај да фалсификатом Заједницу српских општина представе као део некакве великосрпске завере, претпостављамо да су следећи на њиховом удару  илуминати, розенкројцери и рептилијанци, и са великим нестрпљењем очекујемо да од Бисљимија сазнамо да ли су у разради концепта ЗСО можда учествовали и марсовци.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА