Саопштења

Петковић: Рада Трајковић шокантно и безочно лаже

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 07.09.2019.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Рада Трајковић шокантно и безочно лаже када каже да су ова власт и Александар Вучић предали власништво државе Србије на КиМ такозваним косовским институцијама. 

Рада Трајковић има образа да говори о имовини Срба и државе Србије на КиМ, а сама ужива у богатој имовини на Савском Венцу, која је далеко од десетина хиљада узурпираних и спаљених кућа, станова и препродате земље српског народа на КиМ. 

Па управо у време Раде Трајковић и њених коалиционих партнера Ђиласа, Јеремића и Тадића је дошло до легализације противправног отимања српске имовине, када је Косовска агенција за приватизацију преузела надлежност од Косовске поверилачке агенције коју је водио УНМИК и када је од 2008. године приватизовано и ликвидирано 660 српских предузећа, и извршена легализација узурпације преко 80.000 станова и кућа српског становништва, чији захтеви за повраћај имовине и даље стоје у Косовској поверилачкој агенцији.  

За разлику од Раде Трајковић, Ђиласа, Тадића и Јеремића, који су катастрофалним споразумима 2011. направили границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку и успоставили косовску царину и пограничну полицију која пуца на српске привреднике, спречава доток основних животних намирница и на све начине отежава рад српских предузећа на КиМ, ова власт на личну иницијативу Александра Вучића реализује 149 пројеката обнове и изградње школа, болница, нових фабрика, погона, путева, малих и средњих предузећа. 

Ова власт и Канцеларија за КиМ су ти који се боре и за „Трепчу“, где градимо фабрику акумулатора, и за Брезовицу, где смо уложили огроман новац за ремонт жичаре и набавку савремене опреме, и за Газиводе, где улажемо у хидроцентралу и градимо регионални водовод. 

Народ добро познаје Раду Трајковић још од времена Бернара Кушнера у чијем друштву је уживала док су му постављали питање о жутој кући, тако да јој не вреди што се из петних жила пропиње у мржњи и лажима са идејом да разбије српско јединство. 

Зато су ови избори на КиМ права прилика да народ коначно каже у лице Ради и њеним коалиционим партнерима из Београда да они већ одавно више никакве везе немају са Косовом и Метохијом и српским народом који живи у нашој јужној покрајини.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА