Саопштења

Петковић: Током сваке предизборне кампање у Приштини главна мета Србија

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 27.12.2020.

 

Петар Петковић
члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Навикли смо да током сваке предизборне кампање у Приштини главна мета напада буде Србија, али ничије политичке амбиције не смеју да буду изнад здравља и живота људи.

Kоронсвирус не познаје нечије етничко порекло, што добро разуме Србија која према препоруци председника Александра Вучића настоји да обезбеди довољне количине вакцина и за друге заједнице и средине на Kосову и Метохији, као што смо у јеку пандемије поклонили 1.000 ПСР тестова Институту за јавно здравље у у Приштини. Наша је обавеза да обезбедимо довољне количине вакцина за све грађане, без изузетка.

Због тога је незамисливо да неко политику ставља изнад очувања живота и да у тренутку када се читав свет бори са пандемијом коронавируса, када се ближимо цифри од два милиона преминулих неко жели да се обрачунава са вакцинама и спречава имунизацију.

Србија и њен председник Алекдандар Вучић увек ће јавно и опште добро ставити изнад дневне политике. Србија је поносна што смо први у региону и други у континенталној Европи кренули са имунизацијом, јер је код ове пошасти време одлучујући фактор.

У борби за очување здравља грађана, политици нема места, јер се сви боримо против истог, невидљивог непријатеља. За Србију пут хуманости и солидарности нема алтернативу.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка