Саопштења

Петковић: Вјоса Османи наставља кампању мржње и непријатељства према Београду

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 05.04.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Нови циклус у политичким односима са Београдом, уместо порукама о дијалогу и заједничком решавању проблема, Вјоса Османи наставила је кампањом мржње и непријатељства према Београду. 

Од две изјаве које је за мање од 24 сата госпођа Османи дала са нове позиције у оквиру Привремених институција самоуправе, обе су биле уперене према Београду и обојене отвореним анимозитетом према српским народу. 

То веома јасно говори да ће приоритети нове власти у Приштини, уместо дијалога и трагања за компромисом бити огољена мржња према Србима. 

У томе, нажалост, није усамљена јер запаљиву антисрпску реторику наставља да подгрева и њен политички ментор Аљбин Kурти. 

Уместо тога, Османи и Kурти треба да смогну снаге да превазиђу антисрпску опсесију и окрену се дијалогу, компромису, разговору, заједничком трагању за решењем и испуњавању међународно признатих обавеза. 

Београд је на том путу пуних осам година и упркос свим опструкцијама Приштине, уценама и претњама, истрајава у напорима да осигура стабилну будућност и мир за све народе на овим просторима.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА