Саопштења

Петковић: Вучић се лавовски бори за интересе српског народа

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 25.04.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Једини који представља опасност за мир и стабилност на Западном Балкану јесте мали балкански Хитлер Аљбин Kурти који сања да до последњег Србина очисти простор Kосова и Метохије.

У таквим хитлеровским сновима и плановима му смета председник Александар Вучић који се лавовски бори за интересе српског народа на Kосову и Метохији, који неће дозволити било коме да етнички очисти наш народ из јужне покрајине и спроводи нове погроме и олује.

Управо у томе лежи разлог за свакодневне Kуртијеве нападе на председника Вучића, који је доказао своју опредељеност за регионални мир и стабилност, за градњу поверења и мирног суживота.

Док је Београд помагао и Србе и Албанце Приштина је обнављала спомен кућу нацистичког колаборационисте Џафера Деве, док мали Хитлер хоће да прави "велику Албанију", Београд се залаже за "Отворени Балкан" и док одбија да формира Заједницу српских општина као гарант мира и стабилности, Kурти шаље Росу у српске средине.

Зато поручујем малом Хитлеру да ће Александар Вучић остати његова ноћна мора јер никада неће дозволити да очисти Kосово и Метохију од Срба и оствари своје идеале о етнички чистом Kосмету.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА