Саопштења

Поповић: Ђилас опет испричао своју бајку о чешкој алхемији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 04.05.2021.

 

Биљана Поповић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Kаква иронија, на Дан слободе медија, Драган Ђилас је отишао на њему близак медиј да нам огади свети Васкрс и да исприча још једном своју бајку о чешкој алхемији.

То је исти онај Драган Ђилас кога је покојна Верица Бараћ 2011. године означила као главног и одговорног уредника свих медија, исти онај Драган Ђилас који је обављао највише државне функције док су његове компаније вртоглаво расле и пословале са државним предузећима, продавале и препродавале секунде. Потпуно непримерено, он, политичар учио је синоћ новинаре како се прави професионалан прилог уз опаску да је мало љут на новинаре, професионалне новинаре, објашњавајући како треба да се ради по "његовој мери". Поучио је медије о истраживачком новинарству, он, који не жели да одговара на питања новинара о свом богатству, рачунима, Маурицијусу, ни о чему, притом делећи их на наше и њихове, називајући их лажовима и оспоравајући их на свакој конференцији, уз дискретну препоруку да му убудуће одаберу бољу слику. И поново смо имали прилику да слушамо његове досадне жалопојке како му је тешко у овом животу тако богатом, како је он поштен човек који је имао мало среће да направи велики бизнис. Он, Драган Ђилас безобразно богати милионер чија само пријављена имовина износи вртоглавих 25 милиона евра. И опет је помињао децу, не марећи за туђу, и све оне грозоте и ужасе које су доживели Вукан, Милица и Данило, од чега се сваком нормалном човеку помери желудац.

На крају, признао је да је бивша власт била лоша, чији је озбиљан чинилац био, али ће како каже сутра бити другачије. Није шија него врат. 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА