Саопштења

Редовне консултације Српске напредне странке и Јединствене Русије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 06.05.2019.

 

Редовне консултације Српске напредне странке и Јединствене Русије одржане су данас у Београду.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао се  у просторијама СНС са замеником секретара Генералног савета Јединствене РусијеАндрејом Климовoм. 

Ђурић и Климов истакли су да сарадња на највишем нивоу две водеће странке у Србији и Руској Федерацији значајно доприноси даљем напретку изузетних односа двеју братских земаља, и констатовали да даљем јачању традиционално блиских српско-руских односа немерљив допринос дају председници Александар Вучић и Владимир Путин, што је, указали су, потврђено и у разговору који су имали недавно у Пекингу.

Саговорници су подсетили на споразум две странке и на заједничку изјаву, чије је потписивање обављено марта ове године у присуству председника СНС Александра Вучића, у којој се, између осталог, обавезују да ће и надаље наставити са развојем равноправне и узајамно корисне сарадње и јачати традиционално пријатељство народа Србије и Русије.

Ђурић је представника Јединствене Русије упознао са политичком и безбедносном ситуацијом у Србији и региону, посебно се осврнувши на питање Косова и Метохије, и изазове који су настали након што је привремена администрација у Приштини увела антицивилизацијске таксе на производе из централне Србије.

Потпредседник Главног одбора СНС је поновио да без повлачења тих такси нема ни услова за наставак дијалога у Бриселу, што је председник Вучић још једном поручио и на недавно одржаном самиту у Берлину. Он је подвукао да привремена администрација у Приштини за шест година није испунила своју једину обавезу из Бриселског споразума - да омогући формирање Заједница српских општина. 

Ђурић је захвалио на континуираној и недвосмисленој подршци коју Руска Федерација пружа Србији у њеним настојањима да  одбрани државне и националне интересе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА