Саопштења

Вучић: У име пристојне и нормалне Србије, у лично име, извињавам се свим грађанима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 21.03.2017.

Александар Вучић

председник Српске напредне странке

 

Од почетка ове изборне кампање, главна мета напада готово свих председничких кандидата није била моја политика, или политика Владе коју сам водио, већ ја лично и моја породица. У томе су предњачили, пре свих, кандидати бившег режима и њихови изборни штабови.

Моја породица, мој брат, мој син, постали су тема највулгарнијих напада, како противкандидата тако и њихових тимова.

Разуме се да су ме њихове лажи увек тешко погађале, али су они, на жалост, тиме покушали да легализују и легитимизују напад на породицу као средство политичке борбе.

Реагујући на то, а после још једног у низу бруталних напада досовског кандидата на мога брата изнетих на РТВ Војводина, мој колега и пријатељ Миленко Јованов направио је грдну грешку покушавајући да им узврати истом мером, помињући у увредљивом контексту чланове породице тог досовског кандидата.

У име пристојне и нормалне Србије, у лично име, извињавам се свим грађанима који су макар у једном дану помислили да између нас нема разлике и да смо сви исти.

Нисмо исти и никада нећемо бити.

Мој тим и ја никада нећемо вређати чланове туђих породица.

Управо зато, молим све грађане Србије да прихвате моје извињење због једне погрешне, и то не моје изјаве, а досовским кандидатима поручујем да наставе нападе на моју породицу, јер сам у досадашњем току кампање јасно видео да други програм и политику немају.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА