Вести

Брнабић: Грађевинарство, индустрија и привреда кључне за привредни раст

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој је констатовано да су грађевинарство, индустрија и привреда кључне области за остваривање привредног раста.

Брнабић је нагласила да би Србија 2023. године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто, а да је за постизање тог циља кључна област грађевинарство и брже издавање локацијских и грађевинских дозвола.

Брнабић је истакла да стабилна привреда и континуирани раст БДП-а директно утичу на реално повећање плата и пензија грађана Србије. На седници је било речи и о сету економских мера помоћи усмереној ка подизању животног стандарда грађана Србије. 

"Повећања плата и пензија могућа су због стабилне економске политике коју Србија има годинама уназад, па је раст БДП-а кључан за наставак континуираног раста економске моћи грађана Србије", истакла је Брнабић.

Осврнула се и на јавна улагања, која су важна како за привредни раст, тако и за животе грађана и у том контексту поменула инвестиције у школе, болнице, научну инфраструктуру и друге објекте од јавног значаја.

Брнабић је поновила да је за остваривање већег привредног раста важан сваки пројекат и да сва министарства, локалне самоуправе и јавна предузећа морају да убрзају активности, како би се испоштовали рокови.

Посебно је издвојила област туризма, чији потенцијал није до краја искоришћен, и најавила повезивање са туроператерима земаља чији су грађани заинтересовани да посете Србију, као њима занимљиву дестинацију.

 

 

 

Извор: Танјуг