Вести

Брнабић: Приоритет Владе очување мира и стабилности

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора ЕП за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом, са којима је разговарала о актуелним питањима.

На почетку састанка чланови делегациjе ЕУ упутили су изразе најдубљег саучешћа поводом трагичних догађаја који су потресли Србију и истакли да је народ Европске уније уз Србију.

Председница Владе је истакла да је оформљена Радна група за ментално здравље и подршку младима коју чине експерти из различитих области како бисмо свимa пружили неопходну и адекватну помоћ.

Брнабић је нагласила да је приоритет Владе Србије и председника Александра Вучића очување мира и стабилности и да су увек спремни за разговор са представницима опозиције како би чули њихове захтеве и нашли заједничко решење.

Посланик Билчик се у име делегације Европског парламента захвалио премијерки на отвореном разговору, и потврдио решеност Европског парламента да пружа подршку Народној скупштини Србије у јачању демократских институција и правила у циљу неговања културе дијалога.

Посланици Европског парламента су саслушали ставове опозиционих странака и сада се састају са партијама владајуће коалиције. Сутра ће се састати и са председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем.

Састанку су присуствовали амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре и бивши посланици у Европском парламенту Кнут Флекенштајн и Алојзе Петерле, који су се сагласили са премијерком да је дијалог кључан за очување мира и стабилности.

 

 

 

Извор: Танјуг