Вести

Брнабић: Проширити економску сарадњу са Мексиком

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са новоименованим амбасадором Сједињених Држава Мексика у Србији Карлосом Феликсом о наставку и јачању економске сарадње, посебно у областима фармацеутске и ИТ индустрије, телекомуникација, грађевинарства, као и на пољу развоја туризма и трговине.

Брнабић je пожелела добродошлицу амбасадору, исказавши задовољство поводом 75 година од успостављања дипломатских односа Србије и Мексика.

Председница Владе је уједно амбасадору Мексика честитала на три важне годишњице које та земља обележава током 2021. године.

Брнабић је Мексику, који је нестална чланица Савета безбедности Уједињених нација у периоду 2021-2022. године, исказала захвалност на принципијелном ставу и доследној подршци неповредивости суверенитета и територијалне целовитости Србије.

Брнабић је поручила да је Мексико земља коју Србија изузетно цени и да се, као председница Владе, радује будућој сарадњи, као и скорим посетама на високом и највишем нивоу из те земље, што ће означити добар нови почетак у билатераним односима након пандемије коронавируса.

Феликс је, подсећајући на то да је Мексико увек имао добре односе са Србијом, који датирају још из времена бивше Југославије, нагласио да је неопходно проширити међудржавну сарадњу у областима економије и трговине, а посебно туризма, с обзиром на то да потенцијали постоје са обе стране.

 

 

 

Извор: Танјуг