Вести

Брнабић: У првих 100 дана владе видећете конкретне резултате

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић, обећала је да ће се већ у првих 100 дана рада будуће владе видети конкретни резултати, које, многи не очекују.

Брнабић је, на крају расправе о новој влади у парламенту, рекла да ће нова влада, пошто добије вечерас подршку посланика, већ сутра ујутру у осам сати одржати прву седницу.

"Наставићемо да радимо одмах на акционим плановима које треба да усвојимо, на нацртима закона које треба да усвојимо, да бисмо на конкретан начин радили на побољшању живота грађана", рекла је Брнабић.

Навела је да ће нова влада, осим што ће бити влада континуитета, бити и једниствен тим са председником Александром Вучићем, јер је, како је рекла, то донело много доброг земљи и грађанима и у протеклом периоду.

Брнабић је рекла да очекује да парламент контролише владу и да указује на грешке, наводећи да ће тако сви заједно на најбољи начин пружити грађанима оно што они очекују.

"То нису празне политичке расправе, већ решавање конкретних питања. Мислим да ће после много времена да се осете поносно када гледају свој парламент и своје посланике, када чују теме и начин на који се разговара и како раде за њих", рекла је Брнабић.

Наводећи да је чула критике да је експозе сувише амбициозан, Брнабић је рекла да влада од 2014. године никада није била неамбициозна, али ни нереална и да се постављају само циљеви који могу да се испуне.

Брнабић је навела да ће до краја године влада исплатити једнократне награде здравственим радницима по 10.000 динара како би им се захвалили за напоре које чине ових дана и додала да ће то бити уврштено у ребаланс буџета који ће се ускоро наћи пред посланицима.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2