Вести

Брнабић: Важно је изаћи у недељу на референдум и гласати ДА

Повереник Градског одбора Београд и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић одржала је радни састанак са члановима и функционерима београдског одбора, а главна тема састанка био је предстојећи референдум.

Брнабић је подсетила све присутне да је у недељу 16. јануара важан дан за Србију и позвала све да изађу на референдум и да гласају ДА, јер, како је објаснила, то није политички референдум, већ референдум који је важан за будућност наше земље.

"Ово је први пут да се Устав у Србији мења уз консултације са Венецијанском комисијом, што је важно за европске интеграције, а још важније је какво судство имамо за нас. Зато је важно изаћи у недељу на референдум и гласати ДА, јер то ће значити да смо сви једнаки пред судовима, али и да судови сносе већу одговорност и тако ће бити бржи и ефикаснији", прецизирала је Брнабић.

Брнабић је нагласила да је тема референдума правосуђе и како ће се бирати судије и тужиоци, те да нема везе са преамбулом Устава о Косову и Метохији, са Рио Тинтом нити са било којим другим темама.

"Уколико грађани гласају за промену Устава гласају за јачање владавине права, јер на тај начин се гарантује да политика не утиче на судство и да смо пред лицем правде сви једнаки. За грађане Србије је важно да судство буде независно, а тужилаштво самостално", објаснила је Брнабић.

Истакла је да је питање промене Устава питање и нашег даљег европског пута, те да све што се ради у оквиру европских интеграција јесте у интересу народа.

"Нама су на првом месту интерес народа и јачање Србије, а то значи и владавина права и отварање нових поглавља, и нове инвестиције и радна места", закључила је Брнабић и подсетила да је европски пут важан за Србију јер управо из Европске уније долази око 70 одсто инвестиција.

Брнабић је још једном позвала све да узму учешће у референдуму 16. јануара и да гласају ДА, односно за промену Устава.

 

 

 

Извор: Танјуг