Вести

Ђорђевић: Монструозне претње председниковој деци слика и прилика лидера СзС

Поводом језивих претњи које су на друштвеној мрежи Твитер упућене деци председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је, пред посланицима у Народној Скупштини, истакао да као отац сина и ћерке овај чин може да окарактерише као катастрофу и апеловао на надлежне органе да буду ефикасни у решавању овог случаја.

"Дубоко сам уверен да већина наших грађана не жели Србију у којој је насиље над децом и женама или глобално насиље нешто што је облик политичке борбе. Верујем да ће сви надлежни органи Министарства унутрашњих послова да ураде свој посао на најбољи начин и да ће пронаћи особу која стоји иза овог дела“, рекао је министар и апеловао на суд и судство да починиоца осуде на прави начин.

Ђорђевић је истакао и да људе који себи дају за право да упућују овакве говоре мржње, а крију се иза лажних налога на друштвеним мрежама, медији не треба више да крију од јавности.

"Апелујем на медије да пуним именом и презименом и са сликом истакну оне који стоје иза оваквих, пре свега, нељудских дела, јер то је обавеза према нашим грађанима и нашој деци који треба да се осећају сигурно у својој земљи“, нагласио је Ђорђевић и подсетио да ово што ради опозиција није први пут, већ да је у предизборној кампањи, 2012. године, док је била на власти, такође упућивала претње садашњем председнику и његовој породици, али да верује да ће се овај случај решити на најбољи и најефикаснији начин, како се више никада не би поновио.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2