Вести

Ђорђевић: Све жене имају једнака права без обзира где живе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас Удружење жена на селу "Црнобарке" у селу Црна Бара и честитао Међународни дан жена на селу, који се обележава 15. октобра.

Ђорђевић је послао поруку да жене на селу нису заборављене и да Република Србија, не челу са председником Александром Вучићем, посвећује посебну пажњу унапређењу услова живота и рада овој категорији становништва.

"Како бисмо побољшали положај жена на селу, ресор којим руководим свакодневно се залаже за побољшање њихових услова живота и рада. Било где да живе, на селу или у граду, све жене су једнаке. Свака жена је дама, она је нечија ћерка, сестра или мајка, а пре свега грађанка Србије. Оне заслужују подједнаке могућности као и мушкарци, а законодавни оквири им гарантују права и заштиту, баш као и мушкарцима", рекао је Ђорђевић.

Према Ђорђевићевим речима, законски оквири нису довољни за побољшање живота жена на селу, већ о проблемима са којима се ове жене сусрећу мора јавно да се прича, јер проблеми жена на селу нису исти као они са којима се сусрећу оне које живе у граду.

 "Управо зато са поносом могу да кажем да је ова влада за разлику од неких ранијих времена препознала све капацитете и могућности које имају жене и залаже се за антидискриминацију и родну равноправност", изјавио је Ђорђевић.

Министар је рекао и да се на челу сектора који се бави управо овим питањем у ресору којим руководи, налази жена, државни секретар Стана Божовић, која свакодневно улаже максималне напоре како би све жене у Србији имале могућност да искористе своја права и тиме пружиле свој допринос унапређењу живота у нашој земљи.

 

 

 

Извор: Танјуг