Вести

Ђукановић: Неко мора да одговара за прислушкивање председника

Владимир Ђукановић, члан Председништва Српске напредне странке је говорио о случају прислушкивања председника Србије Александра Вучића.

"Прво желим да питам, зашто би неко прислушкивао председника државе и његове сараднике, и ако је нешто откривено на тим снимцима, зашто нисмо ухапшени, приведени", рекао је Ђукановић.

"Не можете да држите месецима или годинама неког на мери а да ништа не урадите. У сваком случају, на крају сте дужни када завршите меру прислушкивања, да обавестите тог ко је био на мери, због чега је био и да је она завршена. Нико нас никада није ништа обавестио, не постоји никаква пријава, нема ничега. Значи нама је тако угрожавана приватност. Зашто је то неко радио, сада знамо, преко позива председника, могли су да прате његово кретање и то се притом радило из ресора где ти је најближи сарадник ресорни министар, то је сумануто скроз", истиче Ђукановић.

"Свакако мора да се потпише неки налог да би се прислушкивао председник, и ја би волео да знам зашто је то неко радио, и неко мора да одговара за тако нешто, то је озбиљно кривично дело", закључује Ђукановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи