Вести

Ђукановић: Све је дозвољено, лаж понајвише

Без обзира на то што је лаж сама по себи грех, она је у политичком животу више него присутна. Често политички актери да би дошли до циља намерно лансирају лажне вести како би противника пореметили и дестабилизовали. Србија се данас поново суочава са безочним лажима где се понекад запитате да ли уопште има потребе реаговати на њих, јер оне су више него очигледне. Нажалост, упркос тој чињеници да су очигледне, оне остварују своју намену и лансирају се по задатку. Зато се на њих, без обзира на то колико год да су и више него видљиве, мора реаговати јер, у супротном, баш по принципу који је Гебелс установио, оне ће постати истина.

Отуда, разумем реакцију Ивице Дачића према Вљори Читаку у СБ УН, јер оно што је из њених уста изашло је скандалозна лаж да се човек запита да ли је та жена нормална. Међутим, њој је неко од светски утицајних политичара шапнуо на уво да лансира такве лажи, јер ће се тема пребацити на расправљање о њима, а не о суштини да се на Косову и Метохији спроводи брутална отимачина српске земље. Читаку је савет послушала и Србе без трунке срамоте је прогласила колонизаторима на Косову и Метохији. Прогласити Србију и српски народ колонизаторима на српској светој земљи једнако је као када би неко рекао да су Јевреји добровољно и пуни радости ишли у Аушвиц. Да макар мало у свету постоји морал, дотичну би одмах после таквог наступа одвели на психијатријску клинику и исте секунде би јој забранили прилаз згради УН, као и бављење политиком.

Ипак, свет је до те мере отишао до врага, да је бескрајна поквареност коју је Читаку показала заправо нешто што је веома пожељно у савременој политици. Она ће за свој неморал бити додатно и награђена.

Срби су, иначе, због бескрајних лажи против њих лансираних крајем двадесетог века жестоко страдали. Од рата у Босни и Херцеговини када је Кристијан Анампур преко ЦНН измислила савремене холокаусте које Срби широм Босне и Херцеговине отварају и у њима малтретирају и убијају босанске муслимане, преко режираних напада у улици Васе Мискина због ког смо добили санкције, а нешто касније и режираног напада на пијаци Маркале у Сарајеву због ког смо попили бомбардовање Републике Српске, потом лажираног геноцида у Сребреници па све до финала у селу Рачак на Косову и Метохији због ког је Србија добила 78 дана пакла са све отимачином Косова и Метохије која се и данас спроводи. Једном речју, против нас је све било дозвољено, а лаж понајвише.

Тако је и данас. С обзиром да је циљ да се Србија доведе до фазе када ће бити принуђена да сама призна независност свог дела територије, лагано се у етар пуштају софистициране лажи, које ће у једном моменту довести до тога да ми будемо криви што су преговори пропали и да то буде разлог за нову сатанизацију. Рецимо, свима је јасно да су Шиптари ти који су преговоре прекинули и да су својим сулудим акцијама, попут увођења такси од 100 одсто на српску робу, затим кроз бесправно формирање војске, упадима на север Косова и Метохије под лажним изговором да се боре против криминала и корупције, довели у питање читав процес.

Ипак, од стране западних земаља не може се чути ни реч осуде на то што они раде, већ напротив, лицемерно се позивају обе стране на уздржаност.

Амерички Стејт департмент је отишао дотле далеко да је позвао обе стране да прекину са екстремистичким изјавама и да се врате за преговарачки сто.

Када их питате а од чега то Србија да се уздржи и какву је то екстремистичку изјаву дала, одговора нема. Одговор није ни битан, јер суштина је у томе да се Србија стави у исти кош са онима који суштински сваки договор минирају, како би се испровоцирала на жестоку реакцију и потом била окривљена да је она та која минира преговоре.

Лаж је постала саставни део лицемерне политике западних земаља према нама и како време буде одмицало лажи ће се појачавати. Зато, разумем Вучића што још не реагује жестоко, што се труди да буде смирен у ситуацијама у којима би неки други увелико рат покренули. Србија нема тај луксуз, већ мора да хода по танкој жици како не би страдала. У супротном, за тили час ће се осмислити неки нови Рачак, јер против нас је све дозвољено. Када дође до тога, знајте шта нас чека, а плашим се да се тај тренутак приближио.

 

 

 

Извор: Блиц