Вести

Ђукановић: Вучића нападају они који желе да врате Србију у стање пре 2012.

Поред константне двомесечне кампање безочних лажи, најгорих напада и измишљотина о председнику Александру Вучићу у „Куриру“, на друштвеним мрежама недавно се појавила и болесна, монтирана умрлица са његовим ликом. Члан Председништва Српске напредне странке и народни посланик, Владимир Ђукановић, за „СНС Информатор“ каже да је такву монтажу направила клинички луда особа којој је место у лудници, а не на слободи, али да је очито у питању смишљена кампања, пошто је тај налог био прилично добро увезан и да су га многи „шеровали“.

- Таква болесна кампања може да иде у два правца. Један је да вас психички дестабилизује, јер није пријатно када вам неко направи умрлицу и то свима дели, а други је потенцијална порука преко које се ставља у изглед да ћете можда бити ликвидирани. Зато ја молим надлежне службе да добро обрате пажњу на контраобавештајну заштиту председника Републике. Тим пре јер смо земља која је имала не тако давно ликвидацију премијера и то на његовом радном месту.

* Да ли мислите да је она у вези са непрекидном кампањом против Александра Вучића и СНС која се већ два месеца води из једне дневне новине?

- Нисам сигуран да није. Мислим да је кампања коју „Курир“ води само почетак онога што нам се припрема пред београдске изборе. Та агресивност и примитивизам наших противника ће се из дана у дан повећавати, јер им је то једини начин да оно екстремно бирачко тело које је против нас вежу за себе, а да пристојним људима који желе модерну Србију и њен развој огаде изборе. Они иду на то да излазност буде што мања како би рекли да су избори без легитимитета и ево ја вам сада кажем да увелико припремају изборне сценарије који ће се завршити на улици.

* Ко стоји иза константних напада на председника Вучића? Коме то он смета и зашто?  

- Много фактора ту има. Свакако да су интереси појединих западних земаља доста угрожени нашом политиком, јер немамо намеру да свој суверенитет и своје интересе урушавамо као неке раније послушничке владајуће гарнитуре. Напротив, нама је циљ што снажнија Србија у сваком погледу. Хоћемо да јачамо нашу економију, војску, полицију, владавину права, желимо да остварујемо свуда наше интересе... Све то смета појединим круговима на западу који су навикли да смо ми банана држава. Такође, то смета значајном броју домаћих тајкуна који су у време власти Демократске странке имали своју приватну државу. Они су састављали владе, додуше заједно са појединим амбасадорима, писали су законе, одређивали ко ће бити министри, која ће се предузећа и за колико продати... То је била Србија до 2012. године. Данас тога више нема и свакако је да њима то смета. Они новца имају, доста су моћни, али наш је циљ да им покажемо да не могу да буду јачи од државе. С обзиром на то да је Вучић симбол бескомпромисне борбе наше државе са таквим појавама, он је зато и главна мета. Видећете од јесени, они ће своју кампању додатно интезивирати.

* Да ли мислите да је реч о координираној акцији која је смишљена и долази из једног центра моћи?

- Акција јесте координирана, а верујем да постоје више удружених центара моћи који су пронашли заједнички језик у томе да врате стање какво је било пре 2012. године. Појединим амбасадорима је циљ да они управљају нашим политичарима како им је воља, а тајкунима да имају приватну државу у којој ће моћи немилице да пљачкају друштво и да износе паре док нас потпуно не исцеде.

* Да ли се икада у Србији дешавало толико бруталних напада, паковања лажних афера и пласирања измишљених информација у вези са председником Републике?

- Колико се ја сећам, није никада. Било је различитих политичких квалификација, оштрих напада и тешких речи, али измишљање афера, вођење кампање више од два месеца, проглашавање председника Републике за лешинара и такво срамно криминализовање њега, његове породице и сарадника, то се никада није догађало.

* Јавно сте прозвали своје колеге из СНС, част изузецима, који се нису јавили да осуде нападе на председника Странке и државе. Зашто мислите да се то дешава?

- Зато што многе колеге калкулишу. Свако гледа своју будућност и процењује какав ће бити политички епилог. У складу са тим ћуте, јер ћутање не говори да си против Александра Вучића, али са друге стране ни не замераш се његовим противницима. Практично, када једног дана Вучић више не буде власт, они ће неким новим властима рећи: еј, па ја нисам прихватио то што је Вучић радио, ја сам му рекао да греши и сл. Мени је то јадно и грозно, али у Србији је то веома честа појава. Наравно, поносан сам на то што, ипак, у Председништву имамо људе који су спремни да се боре, а посебно у обичном чланству. Обични чланови најпре ће стати у одбрану Александра Вучића. Дивим се свим људима који су имали храбрости да се супротставе оваквој суманутој кампањи и који су на правди Бога завршавали на насловним странама тих новина. То није лако, нити је пријатно, али ако председник Странке може више од два месеца да буде сваки дан на насловним странама и да га черече, част је да свако од нас макар једном заврши на тој истој насловној страни.

 

 

 

 

изввор: СНС Информатор