Вести

Ђукановић: Захтеви опозиције везани за изборне услове су гомила фраза

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић рекао је да су захтеви опозиције везани за изборне услове ''гомила фраза'' и да је то алиби да бојкотују изборе.

"Четрдесет и два захтева стручног тима су нешто о чему не треба да се разговара, то је бесмислено, гомила фраза. О предлозима Црте, Транспарентности и ЦеСида хоћемо да разговарамо", рекао је Ђукановић.

Како је рекао, право сваке странке је да се одлучи за бојкот и додаје да су захтеви које су поставили на округлом столу бесмислени.

"Да се смене чланови РЕМ-а. Како ја да сменим некога кога је СПЦ предложила? Не можете да их смените, имате члан 16. у коме се каже неопходно је прибавити мишљење свих чланова Савета па тек онда разрешење", рекао је Ђукановић и додао да не постоји законска могућност за тако нешто.

"Ово су алиби захтеви да би могли да кажу идемо у бојкот. Траже да Вучић не иде у кампању. Па где то има", рекао је Ђукановић.

За бирачки списак је навео да је власт 2011. почела ревизију и да је списак "никад бољи и сређенији".

"Имали сте професоре правног факултета који су рекли да су то бесмислени захтеви. Они који су потписали нашу листу су против тога. Тих 42 захтева су будалаштина. О предлозима Црте, Цесида, Транспарентности хоћемо да причамо, има рационалних предлога. ПСГ је дао један папир, има ствари које су нерационалне, има ствари које су конкретне и о којима можемо да причамо", напоменуо је Ђукановић.

Ђукановић је рекао да је делегација СНС-а на округли сто отишла у доброј вери да може да се постигне договор.

"Давали су нерационалне захтеве, ми их позивамо да се врате да причамо, пробајте да уобличите законске оквире, знате да то не може, ви то намерно тако ставите да не бисте изашли на изборе", додао је Ђукановић.

Говорећи о простору који владајућа странка добија у медијима, Ђукановић је рекао да се залаже да СНС у кампањи не буде у медијима и да се време да опозицији.

"Ако треба једино на тв дуеле да идемо ако нас позову. Да се све време света да њима. 2012. нисте имали оволико приватних медија, имали сте Студио Б који је био градска телевизија, а СНС која је победила у Земуну и Вождовцу, Ђилас је забранио да се појавимо на градској телевизији'', рекао је Ђукановић.

Додао је да на уређивачку политику приватних телевизија не може да се утиче, али да их он често моли да што више зову опозицију.

''Нама одговара, кад видим Бошка Обрадовића нама рејтинг скочи пет одсто. То би било фантастично за нас, преклињем РТС да их зове што више", рекао је Ђукановић.

 

 

 

Извор: Танјуг