Вести

Ђурић: Бојкот седнице о КиМ кукавичлук и неодговорност

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да прави разлог најављеног недоласка дела опозиције на седницу Народне скупштине заказане за понедељак, а која ће бити посвећена питању КиМ, нису неадекватни материјали за седницу, већ кукавичлук и неодговорност према држави.

Ђурић је навео да Вук Јеремић користи безобразлук и лаж као алиби за неприсуствовање дела опозиције седници парламента посвећеној најважнијем државном питању и да то чини по принципу ''ако прође - прође'' рачунајући на кратко памћење грађана. Истакао је да је документ који је приложен посланицима као радни материјал за седницу, а који Јеремић куди, сведочанство о томе са колико се преданости и жара наша држава протеклих година борила за опстанак Срба на КиМ и заштиту наших државних и националних интереса.

''Тај документ Јеремић може да чита само црвен од срамоте и стида, јер извештај који је дат народним посланицима јесте слика и прилика деловања једне озбиљне државе и државотворне власти'', оценио је Ђурић.

Подсетио је да је преговарачки тим, који је предводио у техничком дијалогу у Бриселу, имао 188 састанака, од којих је 24 било на високом политичком нивоу, и да је постигнуто 45 споразума и договора. Ђурић је подвукао да неће дозволити да огроман посао урађен за добробит Срба на КиМ обезвређује један политички манекен чија је, како је навео, једина сврха бављења политиком била одседање по скупим хотелима и прављење лукративних комбинација са домаћим и иностраним тајкунима.

''Јеремић није народни посланик, али и да јесте, сигуран сам да не би имао храбрости да крочи ногом у парламент, јер би био позван на одговорност за сва зла и неправде нанете српском народу на КиМ и интересима наше државе'', уверен је Ђурић. Сматра да би, када би се нашао у парламенту, Јеремић морао да објасни посланицима, зашто је пред Међународним судом правде тражио и добио најснажнији аргумент у прилог албанским сецесионистима, на који се и данас у Приштини позивају у својим платформама.

''Морао би да објасни и зашто је довео Еулекс, зашто се није борио против признавања једнострано проглашене независности Косова, морао би да појасни неке своје антисрпске цитате из викиликсових докумената и још многе друге ствари'', закључује Ђурић.

 

 

 

извор: Танјуг