Вести

Ђурић: Јеремић нема морално право да нас критикује

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, Марко Ђурић, изјавио је да бивши шеф дипломатије и један од лидера опозиције Вук Јеремић, с обзиром да је "потписао толике документе против своје земље, има најмање права и квалификација да анализира садржај честитки" које председник Србије Александар Вучић упућује страним државницима.

"Док ми пишемо и примамо пригодне и куртоазне честитке, Јеремић је писао и потписао питање Међународном суду правде које је било увод у потврђивање легалности једнострано проглашене независности Kосова, кумовао је постављању де факто граничних прелаза усред Србије и низу других споразума којима су Срби у нашој јужној покрајини завијени у црно", навео је Ђурић.

Ђурић је оценио и да Јеремићу "није сметало ни да буде део режима који је дозволио распад државне заједнице Србије и Црне Горе и разоружао српску војску, и тада није председника државе или министра одбране називао погрдним именима као што то данас чини".

"Без обзира на све политичке и вредносне разлике између нас, никада нико из Српске напредне странке Јеремића неће назвати преиспољном простачином или надобудном паликућом, иако је тако нешто заслужио", закључио је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг